10 sfaturi destepte pentru o baie curata

Se spuna ca daca e curat la baie, e curat in toata casa si ca cel mai bun loc unde iti dai seama de curatenia femeii si de curatenia din casa este baia. O baie curata, inseamna o casa curata. Pentru aceasta am adunat 10 sfaturi destepte pentru o baie curata.

1. Tine umiditatea la distanta. Umiditatea excesiva este sursa pentru mucegai si pete inestetice. Solutia este sa aerisesti frecvent sau, daca se poate sa pastrezi mereu fereastra intredeschisa. Cateva carpe absorbante, un mop bun si curatarea imediat dupa ce apa ajunge pe jos sau pe pereti sunt excelente solutii pentru a avea o baie curata.

baie curata

2. Vopseste peretii cu vopsea rezistena la apa. Aceste vopseluri previn infiltratiie si previn umezeala.

3. Foloseste sapun lichid. Sapunul bloc este o sursa continua de mizerie la chiuveta. Sapunul lichid te scapa de multe probleme. Foloseste un recipient cu o pompa sau un dozator de sapun. Daca vei scapa de savoniera de la chiuveta, locul o sa devina curat, si baia ta va avea de castigat.

4. Mobila de comada pentru baie. Poate parea o investitie nu neaparat necesara, dar dulapurile de comanda sunt unul din cele mai bune trucuri pentru o baie ordonata. Dulapurile de comanda le poti realiza pe masura spatiului pe care il ai la dispozitie, cu forma si modelul dorit. in plus, daca baia o sa aiba spatii de depozitare suficiente, camera o sa fie ordonata si curata, iar o baie ordonata este automat si o baie curata.

5. Suporturi mari pentru prosoape. Este un truc excelent pentru estetica camerei de baie si pentru a avea o baie curata. Suporturile mari pentru prosoape pemit aranjarea usoara a acestora. si carligele in perete sunt utile, dupa cum o buna solutie, daca nu ai spatiu, sunt suporturile duble asezate langa chiuveta.

6. Foloseste produse de curatat de calitate. Acestea protejeaza suprafetele si previn acumularea de murdarie. Daca vei curata cu produse bune, baie se pastreaza curata si se intretine mult mai usor fiind suficienta curatarea efectiva o singura data la 5-6 zile a cazii, peretilor si a vasului de toaleta.

baie curata

7. O laveta minune la indemana. tine la indemana o laveta absorbanta, semi-abraziva. Este solutia perfecta pentru a curata de fiecare data cand este nevoie, rapid urmele de apa, sapun sau pasta de dinti. Pastreaza aceasta laveta mereu curata!

8. Un cos de gunoi, un cos pentru rufe murdare. Cele doua locuri de depozitare iti pot face viata foarte usoara si te ajuta sa pastrezi curatenia in baie. Cosul de gunoi trebuie golit in fiecare zi, iar cel de rufe trebuie sa permita ventilata aerului pentru a preveni mucegaiul.

9. Lumina multa si un aer proaspat. O camera de baie luminoasa este o baie curata. Tot asa o baie in care miroase mereu frumos este o baie curata, chiar daca exista urme sau mici probleme. Lumina si mirosul placut ascund  problemele si imperfectiunile din camera de baie.

10. in loc de final, pentru a avea o baie curata aplica si aceste doua trucuri suplimentare. Schimba prosoapele des si aseaza in baie o planta cu frunze verzi. Baia ta o sa fie o baie curata de cinci stele, fara prea mare efort.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.