10 sfaturi simple, bune si necesare despre aerul conditionat din casa

Afla aceste sfaturi simple, bune si mai ales necesare despre aerul conditionat. Sunt 10 sfaturi care iti vor aduce mai multa racoare, mai mult confort si vor prelungi durata de viata a aparatului. Sunt utile si daca ai si daca doar vrei un aparat de aer conditionat.

  1. Nu exista un sezon mai potrivit pentru montarea unui aparat de aer conditionat acasa, singura limitare o reprezinta capriciile naturii, ce pot pune obstacole atunci cand montam unitatea exterioara. Cel mai bine este sa-l cumperi iarna sau toamna, cand preturile acestora scad chiar si cu pana la 25%.
  2. Alege un aparat bun, cu o garantie mai mare de trei ani. E certitudinea ca este un produs bun.
  3. Conteaza, atunci cand il cupler capacitatea camerei in care il vei instala, dimensiunea ferestrelor, tipul elementelor de constructie, modul in care va fi folosit preponderent echipamentul, doar pentru racire, sau racire si incalzire.
  4. In general, aparatul trebuie setat la o temeperatura de confort pe care echipamentul o mentine constanta. Acest mod de utilizare este mai economic decat pornirea echipamentului pe o temperatura foarte scazuta si oprirea acestuia ori de cate ori utilizatorul simte nevoia.
  5. Este necesara o revizia completa a sistemului de climatizare la fiecare schimbare de sezon vara/iarna, si atunci trebuie sa ai in vedere ca anumite operatiuni de service, indicate de catre producator, nu pot fi executate decat de catre personal calificat.
  6. Echipamentele noi pot fi integrate in rețeaua wireless si comandate prin intermediul unui smartphone atat de acasa, cat si de oriunde de pe Glob. Alta functie ce va aduce o economie suplimentara este senzorul de prezenta, ce detecteaza daca exista persoane in camera. Cand camera este goala, unitatea comuta in modul economic dupa 20 de minute si reporneste cand intra o persoana. Toate acestea sunt utile dar nu obligatoriu necesare.
  7. De asemenea, functia de „ochi inteligent” directioneaza jetul de aer 3D intr-o altă zona decat cea in care este o persoana la un moment dat. Daca nu se detecteaza nici o persoană, unitatea trece automat in setarea de eficienta energetica.
  8. Alege un aparat care sa aiba o functie completa, adica sa poata interveni in umidificarea aerului, dezumidificare, purificarea aerului si imbogatirea lui cu oxigen din exterior.
  9. Nu omite reviziile periodice si, foarte important curatarea filtrelor la fiecare 3-4 saptamanai si schimbarea lor la fiecare 6-7 luni de utilizare.
  10. Nerespectarea acestor reguli poate aduce grave prejudicii sanatatii. De exemplu, persoanele care lucreaza in spatii in care functioneaza doar aerul conditionat sufera de congestii nazale, ameteala, oboseala, pierderi de memorie, alergii, stranuta des sau le curge nasul. Medicina moderna a reunit aceste simptome sub genericul “sindromul aerului conditionat”. Simptomele difera de la persoana la persoana, in functie de abilitatile fiecaruia de adaptare la mediu. Sunt persoane care, din cauza aerului conditionat, sufera de slabirea muschilor, dureri de articulatii, dureri de cap, dureri de spate.

Cum pastrezi racoare, vara, in casa
Strategie de organizare pentru casa in 30 de zile

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.