10 trucuri simple pentru pete grele

clothing-964878_960_720

Petele fac parte din viata noastra, iar lupta impotriva lor este continua si se bazeaza pe trucuri simple pentru pete grele.

1. Petele de pe mobila se curata cu un amestec de ulei si scrum de tigara. Trucul este valabil pentru mobila inchisa la buloare. Pentru mobila alba sau deschisa la culoare foloseste ulei de masline si creta pisata
2. Scapi de petele de rugina si de calcar din vasul de toaleta, pune seara in vasul de toaleta un litru de otet alb si zatul de la mai multe cafele. Amesteca zatul in ulei apoi toarna in vasul toaletei. Dimineata trage apa de cateva ori. O sa fie foarte curat.
3. Petele de apa de pe mobila se curata cu vaselina pentru mecanisisme fine (se gaseste in magazinele cu electro-casnice) sau la peco. Freaca pata cu vaselina, las-o asa timp de 24 de ore, apoi sterge locul respectiv cu un servet de hartie.

4. Petele de pe vasele de gatit din cupru se curata cu sare grunjoasa combinata cu suc de lamaie sau otet. Freaca locul unde este pata apoi clateste cu apa rece si lasa la uscat.
5. Tocatorul din bucatarie se curata cu sare grunjoasa. Pune sare pe tocator si apoi, cu mana sau cu un burete freaca bine. Clateste cu apa foarte fierbinte si lasa-l la uscat. Tocatorul din lemn nu se curata niciodata cu detergent!
6. Urmele de pix pe canapea sau perdele se curata cu lapte. Inmoaie un burete sau o carpa in lapte gras si freaca locul apoi clateste cu apa si sterge cu un prosop curat.

7. Petele de detergtent sau sapun de pe cabina de dus se curata cu ulei de bebelus. Pune putin ulei pe un burete curat si curata.
8. Paharele de cristal raman curate ca si cristalul daca le clatesti in apa calda in care pui 3-4 linguri de otet. lasa-le sa se scurga si sa se usuce singure.

9. Petele de sange se curata cu apa rece si otet. Niciodata cu apa calda.
10. Petele de grasime de pe covor se curata foarte bine cu spuma de barbierit. Pune spuma pe pata si las-o sa actioneze cateva minute.  Sterge locul cu apa si, daca este nevoie, repeta!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.