5 sfaturi mici pentru o casa de poveste

Am adunat cateva imagini si cinci sfaturi mici pentru o casa de poveste. Inainte de detalii, o scurta pledoarie. Revistele si siste-urile care se ocupa de amenajari interioare, prezinta imagini fabuloe cu interioare fabuloase.

Unele sunt atat de reusite incat sunt coplesitoare si aproape deprimante, pentru noi, oamenii obisnuiti cu case normale si obisnuite. Ceea ce trebuie sa faci este sa analizezi cu atentie aceste imagini si sa cauti detaliile. Detaliile sunt cele care fac locul frumos, detaliile sunt cele care dau farmec si personalitate.

Despre detalii vor vorbi si aceste sfaturi mici pentru o casa de poveste.

casa de poveste

Ce este spectaculos in aceasta amenajare si care sunt detaliile care te pot inspirasi pe tine? Combinatia de culori si oglinzile inramate. Este abordata o monotonie cromatica bazata pe nuante de maro. Avem un alb crem pentru canapea, plus piese de lemn natur – masa de cafea, comoda din spatele canapelei. In ceea ce priveste ramele oglinzilor acestea aduc detaliul spectaculos care fac locul special si decorul de poveste. Ansamblul este elegant, simplu si foarte cald, calm si intim. Rame de acest gen poti face in orice centru de tamplarie, iar o astfel de combinatie de oglinzi este foarte buna pentru camera de zi dar si pentru hol. Combinatia este un nou stil si o noua abordare pentru cea mai des folosita culoare in amenajarile interioare: maro!

casa de poveste

Ce este demn de retinut, aici? Combinatia de culori. Prea rar indraznim sa punem pe pereti culori. O camera luminoasa este perfecta pentru pereti colorati in albastru. alege o culoare densa, intensa dar dulce, fara stridente. Combina totul cu al si adauga un accent de culoare. Aici s-a folosit galbenul dar la fel d ebine mergea si verde sau o nuanta dulce de portocaliu. Am mai remarcat pentru ca este fabuloasa scara de lemn, ca etajera. Si pe acesta o poti face intr-un atelier de tmaplarie sau o poti gasi pe net. Este excelenta pentru camera de zi, pentru camere de tineret sau in hol daca ai spatiu mai mult. Este un spatiu de depozitare extrem de estetic si personal, iar lemnul natur este perfect compatibil cu orice decor indiferet cat de sofistaicat sau modern este acesta.

casa de poveste

Acesta este un loc din care eu nu as mai pleca. De ce? E calm, intim si foarte viu. Ce am remarcat aici? Griul peretelui care ste fabulos, in orice decor si in orice camera, apoi canapeaua simpla, banala si alba, care este adusa la viata de pernele de decor colorate. Piesele de corative depe perete, abajurul si pernele d edecor sunt elemente care fac acest loc sa fie unul de poveste. Deci elemente pe care le poti aduce fara nici un fel de probleme la tine in casa. In varianta unor pereti albi, de exemplu, decorul este la fel de placut…. Deci detaliile sunt cele care conteaza!

casa de poveste

Ce ne place aici? Cufarul vechi pe post de masa de cafea. In rest decorul – placut si elegant, demn de revistele de amenajari interioare, este normal si accesibil oricui. Farmecul vine din decoratiunea de nuiele din perete, din materialele dulci care sunt folosite pentru fetele de perna ale pernelor de decor. Priveste-le mai bine! Sunt materiale absolut normale pe care le poti gasi in orice magazin cu metraje. iti mai trebuie o croitoreasa…. Iar cufarul l-ai putea gasi in podul bunicilor. Il cureti si-l vopsesti…

casa de poveste

Ce am remarcat aici? Covorul de iuta – fabuloasa iuta!, prin aspectul, textura si culoarea naturala, dar si prin faptul ca se intretine foarte usor si cosurile de nuiele. Acestea sunt un excelent spatiu de depozitare si un element de decor plastic si personal. Ce-am mai obsesrvat? Perdelele lipsa inlocuite cu draperii de in, culoarea dulce si vie a pretilor (adorabil galbenul acesta) si masa simpla din lemn natur. Excelent decor pentru o casa tinereasca, dar fara nici un fel de complicatii financiare. Adica o casa de poveste!

In imaginea din deschiderea articolului este un fotoliu foarte vechi. A fost reconditionat, imbracat intr-o husa colorata si a devenit piesa de rezistenta dintr-un hol de trecere. Noptierea veche si reconditionata au definit locul care este unul din cele mai placute refugii intr-o casa de poveste…

Citeste si:Idei de vara pentru casa ta

Sursa foto: http://www.housetohome.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.