7 sfaturi pentru prosoape impecabile

Am adunat cele mai bune sfaturi pentru prosoape impecabile, sfatui utile si pentru sanatatea ta si pentru a avea mereu prosoape curate si pufoase.

1. Cate prosoape sunt necesare?

De obicei, minimul de prosoape detinute ar trebui sa fie cate doua din fiecare tip pentru cate un membru al familiei. Desigur, prosopul de maini poate fi utilizat la comun in baie, dar numai daca il vei schimba in fiecare zi. daca fiecare foloseste propriul lui prosop, acesta poate sta 2- 3 zile, dar niciodata mai mult, pentru ca devine crescatorie de bacterii.  In plus, pastreaza intotdeauna prosoape curate pentru musafiri. Dimensiunile prosoapelor dupa tipul lor sunt in general de 70 x 125 cm, 50 x 90 cm si 30 x 30 cm.

2. Materialul ideal pentru prosoape perfecte?

Bumbac egiptean – material calitativ si scump, bun absorbant datorita fibrelor lungi, de departe cea mai buna alegere, mai ales prin calitatea de a nu se scamosa in timp, de a nu se intinde, sctramta. Bumbacul egiptean, scump sau foarte scump este cea mai buna alegere pentru ca aceste prosoape sunt, practic, fara moarte!

3. Ce culoare alegi?Prosoape (2)

Prosoapele albe dau intotdeauna un aspect de hotel baii tale, dar pot fi o idee potrivita pentru o baie decorata in culori inchise. Nu sunt o alegere buna, pentru ca sunt cu adevarat frumoase doar daca arata perfect. Daca vrei ca prosoapele sa iasa in evidenta, alege culori contrastante cu decorul baii. O baie galbena va fi fericita cu prosoape verzi sau albastre, intr-o baie cu accente albastre, prosoapele verzi si cele beji sunt cea mai buna alegere, intr-o baie in care domina maroul, prosoapele portocalii si verzi sunt cea mai buna formula, iar intr-o baie cu accente rosii, prosoapele negre sau visinii sunt o alegere inspirata. O solutie mereu buna este sa folosesti prosoape de doua culori. Unul in contrast si altul in exact culoarea baii. Impresia va fi una foarte placuta si va sugera ordine si curatenie. Poti folosi ocazional doar prosoape in acesiasi culoare cu cea dominanta din baie, dar nu este mereu cea mai buna alegere. Prosoapele cu model floral sau cu buline ofera un aspect traditional, in timp ce modelul in dungi este o alegere moderna. Evita prosoapele in doua culori, dupa cum este recomandat sa eviti prosoapele clasice cu modele florare sau pe cele care au desene ori culori, doar pe o singura parte.

Sfaturi pentru spalarea tricotajelor

4. Cum le speli?

Spala intotdeauna prosoapele inainte de prima utilizare. Evita folosirea balsamului de rufe, pentru ca subtiaza fibra prosopului si ii diminueaza capacitatea de absorbtie. Nu calca prosoapele cu fierul de calcat. Usuca prosoapele la aer curat departe de lumina soarelui si foloseste solutii care sustin si intaresc culoarea. Pentru prosoapele colorate este recomandata spalarea in apa calduta. Daca au culori puternice si ti-e frica ca ar putea iesi la spalat, foloseste jumatate din cantitatea obisnuita de detergent la care poti adauga jumatate de cana de otet. Otetul fixeaza culoarea si elimina excesul de detergent.

5. Cat de des schimbi prosoapele?

De fiecare data cand este nevoie, dar daca nimic nu spune ca trebuie schimbate, prosopul de mana se schimba la 2-3 zile, prosopul de baie la doua utilizari, iar prosopul individual de uz general dupa 3-4 zile. Este ideal ca fiecare membru al familiei sa aiba prosopul lui, fiind periculos ca toti membri familiei sa foloseasca acelasi prosop. Regula general spuns ca prosoapele de baie si cele pe care le folosesti dupa dus trebuie spalate dupa trei sau patru utilizari. Folosite mai mult prosoapele pot dezvolta bacterii si mucegai.

6. Cum depozitezi prosoapeleprosoape (3)

In primul rand este foarte important sa scuturi bine prosoapele inainte sa le intinzi. este perfect sa le susuci in aer liber, perfect intinse pentru a nu-si strica forma. Nu calca prosoapele pufoase, acest lucru le reduce calitatea de absorbtie. Este foarte important s anu le lasi sa zaca pe pe sarma la uscat, dar nici sa le aduni ude. Asigura-te ca sunt perfect uscate inainte sa le impaturesti. Orice urma de umezeala, oricat de mica, le va face sa aiba un miros de ranced. impatureste prosoapele mari in trei si ruleaza-le. Pe cele mici le poti impaturi dupa cum vrei si dupa cum ai spatiu. Facute sul pot fi puse usor pe un raft si poti fi toarte usor luate.

14 sfaturi pentru spalatul textilelor

7. Unde depozitezi prosoapele

In baie doar daca ai fereastra la camera de baie. Daca este o camera inchisa prosoapele nu trebuie depozitate in baie din motive evidente.
Intr-un dulap pe hol, aproape de baie este un loc practic. Ideal este ca prosoapele sa stea intr-un loc accesibil pe care sa-l cunosaca toti din casa.
Prosoapele murdare sunt de regula si umede. daca nu ai un cos de rufe nu le inghesui in masina de spalat pentru ca vor mucegai, Un cos de nuiele este cea mai buna solutie, dar si atunci nu le lasa sa stea murdare mai mult de 2 zile pentru ca pot mucegaii, iar petele de mucegai nu ies.

Acestea sunt cele ai bune sfaturi pentru prosoape impecabile!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.