Ai prea multe borcane? Fa ceva cu ele….

Dintr-un motiv care imi scapa 🙂 in orice casa se aduna multe borcane. Mici, mari, cu sau fara capac. Daca si tu ai prea multe borcane, fa ceva cu ele…. Ideile si sfaturile vin de la noi.

multe borcane

Organizator pentru baie. Fie ca vei fixa borcane de aceiasi dimensiune sau de dimensiuni diferitepe o placa de lemn – frumos vopsita si lacuita, fie ca le vei fixa in perete in locurile in care este nevoie, un borcan in plus, in baie este mereu de ajutor.

multe borcane

Borcanele sunt – de cele mai multe ori, facute din sticla care rezista la temperaturi ridicate, pentru ca la origine contin produse care sunt pasteurizate, deci sunt folosite temperaturi ridicate. Borcanele joase cu gura larga sunt forme ideale pentru prajituri, briose si alte preparate. Nu conteaza daca au dimensiuni diferite, nu conteaza daca au sa nu capac. Aduna-le si foloseste-le pentru copt prajituri. Pune mai multe borcane intr-o tava si prepara ceva bun pentru cei dragi.

multe borcane

Limonada pentru toti din casa. Aici ai nevoie de borcane cu capac. Cu un cui gros fa o gaura in fiecare capac, atat cat sa poti strecura un pai. Mai departe continutul borcanelor trebuie sa fie dupa gusturile celor dragi: limonada, apa cu arome, suc, apa…

multe borcane

Decor pentru gradina. Ai nevoie de borcane de diferite dimensiuni, lumanari pastile si sarma. Leaga borcanele de ulucile gadului, de ramurile copacului sau unde vrei tu. Pune pastile lumanari – au o durata de ardere de circa 3-4 ore si aprindele. O sa ai o gradina plina de “licurici”.

multe borcane

Gradina in miniatura. Un borcan de dimensiuni medii poate sa fie o gradina in miniatura. Este o provocare pentru cei mici care pot vedea cum evolueaza un ecosistem. Pune pamant, pietricele, o rama, o ramura de muschi, cateva furnici, sigileaza si admira!

multe borcane

Vaze spectaculoase. Limita este doar limita imaginatiei tale. Foloseste vopseluri, sau ….

multe borcane

… le imbraci in crengute.

multe borcane

Rame pentru fotografii de familie. Umple borcanele cu ulei si pune poze. Imaginea va fi cu totul speciala. Evident foloseste copii ale fotografiilor.

multe borcane

Salata in borcan. Ai prea multe borcane? Pastreaza in borcane cu capac salata. Va ramane proaspata si bune de mancat cateva zile. Sosul se adauga la final si se agita bine borcanul inainte de consum.

1438975763-54eb29f559e4d_-__mg_3799-s3

Lampioane in copaci. Sunt foarte simplu de realizat si extrem de decorative. Pune in borcane lumanari si agata-le pe ramurile copacilor.

multe borcane

Zaharnita. Perforeaza capacul si pune in borcan ce vrei: zahar, sare, piper sau orice alt amestec de condimente. Vei avea un suport ideal si foarte util.

Sursa foto: housebeautiful.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.