Alimente care nu trebuie pastrate la frigider. Alimente care nu se congeleaza

Frigiderul este depozitul cu bunatati din casa. Cu toate acestea unele alimente nu trebuie congelate, iar aletele nu trebuie niciodata tinute la frigider.

Alimente care nu trebuie pastrate la frigider

Mierea – la rece, mierea se cristalizeaza si capata o textura zaharisita. Pentru a ramane cremoasa, mierea trebuie tinuta in dulap, la temperatura camerei.
Cartofii – temperaturile mici distrug amidonul din cartof, facandu-l greu de gatit. Mai mult decat atat, acesta va capata un gust dulceag. Cartofii trebuie tinuti in locuri racoroase si intunecate, de preferat in pungi de hartie.
Usturoiul si ceapa – aerul rece si umiditatea din frigider distrug aroma puternica a usturoiului si cepei.
Painea – daca ai cumparat prea multa paine, mai bine ai congela-o. In frigider, aceasta va deveni uscata, intarindu-se rapid.
Rosiile – temperaturile scazute schimba textura rosiilor, oferindu-le o textura afanata. iti recomand sa cumperi rosii in cantitati mici pentru a le consuma fara sa le tii in frigider.
Cafeaua – in frigider se umezeste si isi pierde aroma. Cel mai bine o pastrezi in cutie de tabla bine inchisa la temeperatura camerei. Imbraca cutia in care pastrezi cafeaua cu ambalajul in care sta cafeaua in magazine. Cel mai bine taie partea de sus a ambalajului, pune cafeaua cu tot cu ambalaj in cutie si indoaie peste marginea de sus a cutiei ambalajul, apoi fixeaza capacul.

Alimenta care nu se congeleaza

Congelarea este cea mai eficienta, dar si sanatoasa metoda de conservare a alimentelor. Exista insa o serie de alimente care nu trebuie congelate pentru ca isi pierd fie gustul, fie proprietatile.

Alimente vidate
Oua
Cafea pudra
Smantana
Unt
Peste la conserva
Cereale
Mere
Pepene
Vinete proaspete (doar coapte inainte)
Cartofi – nu consuma cartofi congelati pentru prajit!
Bauturi

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.