Aloe Vera in ghiveci. Cateva sfaturi

aloe-vera-277949_960_720

Aloe Vera poate creste foarte bine si in ghiveci, dar pentru reusita ai nevoie de cateva sfaturi. Aloe Vera este una din plantele despre ale caror calitati nu mai este nevoie sa vorbim. Studiile au aratat ca frunza de Aloe Vera contin principii active, de la enzime, aminoacizi, zahar, vitamine si minerale, benefice sanatatii, iar planta este considerata un fel de leac universal.

Afla care sunt principalele conditii de care are nevoie Aloe Vera pentru a creste si a dezvolta la capacitate maxima pentru ca dincolo de beneficii Aloe Vera este o foarte frumoasa planta de apartament ideala pentru decorarea casei.

Aloe Vera poate ajunge la circa un metru inaltime si are nevoie de un loc luminos cu acces la razele directe ale soarelui, ferit de curenti de aer. Aloe Vera nu face fata la temperaturi negative, asa ca iarna trebuie sa stea in locuri incalzite. Temperatura minima la care rezista este de 5-8 grade Celsius. Planta suporta aceste minime de temperatura doar pentru 10-20 de ore.

Solul ideal pentru Aloe Vera este unul usor, pamantul trebuie amestecat cu carbune de lemn si caramida sfaramata marunt. Pentru drenare se pune la fundul ghiveciului un strat de pietricele sau coji de nuca zdrobite. Deasupra se aseaza un strat subtire de rumegus de lemn. Aloe Vera creste cu adevarat si se dezvolta abia la un an, doi dupa plantare, cand radacinile plantei se vor dezvolta pana la fundul ghiveciului. Transplantarea intr-un ghiveci mai mare si/sau schimbarea pamantului este recomandata la fiecare trei ani. Plantele tinere se muta in ghivece mai mari si li se schimba pamantul in fiecare primavara, iar plantele batrane – o data la trei-patru ani.

Aloe Vera trebuie udata des, avand grija ca apa sa nu balteasca pentru ca excesul de apa duce la putrezirea rapida a radacinii. Iarna, planta se tine la 12-14 grade Celsius, in locuri luminoase, iar vara are nevoie de multa caldura, soare si umezire moderata. Vara, planta poate fi tinuta afara, in curte, pe veranda sau in gradina, pentru ca zilele de vara sunt ideale pentru aceasta planta. Uneori exemplarele mature pot inflorii. Aloe poate face flori mutiple (ca si gladiolele) pe o tija de inflorire, florile fiind de culoarea rosie-corai.

Toate speciile de Aloe sunt plante semitropicale care pot creste numai in conditii climatice unde nu exista pericolul temeperaturilor sub zero grade, dar sunt excelente plante de apartament, chiar foarte rezistente daca sunt indeplinite conditiile minimale, esentiala fiind lumina.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.