Apa de ploaie, un dar binecuvantat

Apa de ploaie, un dar binecuvantat

Apa de ploaie este un dar. Este gratis si cade din cer mereu. Uneori la momentul potrivit, alteori cand nu trebuie, dar utilizarea ei este un avantaj major si pentru cei care pun in circulație apa de ploaie si pentru considerente ecologice. In ultimul timp, consumul de apa pe cap de locuitor a crescut, in Romania fiind, in medie de 150 litri pe zi de persoana.

Cele mai multe din activitațile care impun consum de apa nu necesita apa potabila, iar alternativa: apa de ploaie poate sa fie o excelenta soluție.

Cifrele arata ca 50% din consumul nostru de apa nu necesita apa potabila (rezervorul WC, masina de spalat, udarea gradinii si a spațiilor verzi, spalarea masinii etc). O persoana ar putea economisi 75 litri apa potabila scumpa, in fiecare zi, daca o parte din necesarul de apa ar fi inlocuit cu apa de ploaie.

De ce sunt ideale lampile solare de gradina

Avantajele apei de ploaie sunt evidente: nu costa nimic; nu trebuie prelucrata; ofera protecție contra calcifierii (de ex. a masinii de spalat); ajuta plantele la preluarea de minerale.

Trei legume usor de cultivat

In prezent exista sisteme moderne care colecteaza aceasta apa, mai ales cea adunata pe acoperisul casei in butoaie sau rezervoarele de apa de ploaie. Orice colectare a excesului de apa de ploaie (pentru ca de exces este vorba fiind apa d eploaie care cade pe acoperisul casei), este benefica, chiar daca este vorba despre udarea gradinii si spalarea masinii.

O simpla pompa de apa poate introduce in circuitul casnic apa de ploaie prin conducte in locurile de consum. Avantajele sunt evidente. Economie de apa si punerea in circulatie a unor noi cantitati de apa dulce.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.