Arome naturale pentru casa (II)

scent-1059419_960_720

Solutiile pentru parfumarea aerului din casa au fost clasate pe primul loc in producerea alegiilor de natura respiratorie. Evitarea aerosolilor este la fel de importanta ca evitarea spray-urilor de camera sau a pulverizatoarelor de camera. Poti obtine aceleasi efecte cu propriile amestecuri care nu sunt toxice. Puteti adauga anumite parfumuri pentru a va “personaliza” mirosul camerei.

Simtul mirosului este foarte sensibil, astfel incat mirosul din casa poate avea un mare rol pentru sanatatea fizica si psihica, iar aerul parfumat placut din casa este tonic si revigorant.

Poti face propriul produs de prin amestecarea unor parti egale de suc de lamaie cu apa. Stocheaza amestecul intr-un recipient care pulverizeaza.

In dormitor si sufragerie poti pulveriza o data sau de doua ori pe saptamana, insa in bucatarie repeta procedeul de mai multe ori, pentru a scapa de mirosurile neplacute.

O alta modalitate de a oferi un miros placut casei este sa folosesti un amestec de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Ia toate aceste produse si fierbe-le in putina apa la foc mare pe aragaz. Solutia este un parfum perfect pentru casa care poate fi pulverizat de fiecare data cand este nevoie. Pentru o senzatie de prospetime, poti adauga o mana de frunze de menta proaspata, dar striveste bine frunnzele inainte.

Pentru camerele care trebuie sa fie improspatate mai des, puteti inmuia o bucatica de bumbac in diferite uleiuri aromate.

Pune bucatica de bumbac intr-un vas curat si apoi plaseaz-o in locurile in care doresti. Daca vrei un efect mai mare poti turna intr-un vas cu apa distilata cateva picaturi de ulei aromat.

Si plantele din apartament au un rol foarte important in imbunatatirea calitatii aerului din casa ta. Incepand de la fumul de tigara, pana la produsele de uz comun care emit substante chimice in aerul pe care il respiram, toate ne fac rau. Din fericire, efectele lor pot fi diminuate cu ajutorul plantelor de interior.

Una dintre aceste substante este formaldehida care se poate gasi pe haine, podea sau placaje si care duce la dureri de cap si probleme respiratorii.

Incearca sa adaugi colectiei tale de plante si urmatoarele: feriga Boston, crizantema florarului, margaretele tip jerbera, palmierul pitic, iedera de interior. Acestea au proprietati benefice si curata aerul din locuinta.

Lemnul de santal, lemnul de trandafir, betele de vanilie pot fi folosite ca surse de aroma pentru casa. Puterea lor de a improaspata aerul si de a-l parfuma aste mare, iar aroma lor dureaza mult.

Un truc bun este sa plasezi aceste surse de arome in locrile calde sau acolo unde bate soarele.

Solutiile lichide aromate le poti puveriza pe abajurului lampadarelor (pe interior). Caldura becurilor activeaza esentele.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.