Astilbe, frumoase si destepte

astilbe

Astilbe sunt flori frumoase si destepte. Astilbele au flori intr-o spectaculoasa gama de culori si nuante si exista soiuri cu perioade de inflorire diferite, astfel ca daca vrei poti avea o gradina perfecta numai cu Astilbe pentru ca florile lor pot acoperi toata perioada din marie-aprilie, pâna in iunie-august si chiar septembrie.

Nu poti reprosa nimic acestor flori minunate. Se ingrijesc foarte usor, se pot diviza, se pot planta primavara si toamna, dar cel mai important este ca sunt frumoase si destepte, vesele si rezistente si calitatea de a forma tufe dese, chiar  foarte dense, care acopera bine terenul si ucid in fasa orice tentativa a buruienilor de a-si face loc printre rasadurile cu flori.

Minunile acestea au nevoie de solurile acide si umede, bogate in humus si tolereaza mai greu solurile calcaroase. In plus prefera peumbra. Umbra partiala este ideala pentru ele pentru ca vor produce multi lastari, florile in culori viia caror inflorescenta va dura mai mult. Soarele puternic uscuca rapid florile si scurteaza perioada de inflorire dar si productia de flori. Maciuliile florale ramân decorative si nu trebuie sa le tai. In plus daca nu le tai tufele nu se vor dezvolta exagerat. Tufele trebuie tunse doar toamna, ideal pâna aproape de baza si apoi trebuie acoperite cu mulci, crengi de brad sau paie.

Tufele de Astilbe se formeaza cel mai bine in locurile umede, umbrite. Trebuie udate dupa apus, in perioada de inflorire si daca solul este sarac au nevoie de fertilizatori cu azot. Tufele de Astilbe arata foarte bine in grupuri, mai ales daca alegi flori de culori diferite. Poti face combinatii bicolore sau multicolore. Un efect deosebit obtii cu astilbe din aceleasi soiuri, in culori care se armonizeaza frumos.

Astibe poate creste foarte bine la temelia caselor, in zonele cu borduri si s epot combina foarte bine cu tufe de ortensii. Astibe sunt prietenoase si nu au intolereante fata de alte plante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.