Balconul, mica oaza a casei

balcon-lemn

Balconul este mica oaza a casei si nu trebuie transformat niciodata intr-un loc de depozitare al lucrurilor de care nu ai nevoie. Profita, deci de balconul tau, indiferent cat este de mic sau de mare. Un balcon poate sa fie un loc exceptional, un loc de relaxare si o oaza verde pentru casa ta.

Balconul de marime medie cu o priveliste frumoasa poate fi o zona confortabila pentru odihna de dupa-amiaza. Acesta poate gazdui si o gradina micuta si o piesa de mobilier.

Pentru a realiza un spatiu confortabil de luat ceaiul sau pentru odihna ori reverie, este nevoie de o mobila fina, placuta privirii. Adauga o masa de cafea si o zona in care se poate manca. Mobila nu trebuie sa fie noua sau scumpa, o poti folosi pe cea care nu iti mai trebuie, in special din dormitor.

balcon-confortabil
Daca nu este suficient spatiu pentru un set intreg de mobila, pune doar o canapea, o masuta de cafea si cateva scaune sau un fotoliu. Exista foarte multe optiuni si solutii care pot fi alese in functie de ceea ce doresti sa faci.

Daca balconul este inchis, finisajul poate fi unul de lemn, in timp ce pentru spatiile deschise se recomanda finisaje de piatra. Lemnul este mai cald si mai confortabil decat piatra. Un covoras insa poate contribui la un sentiment sporit de confort.

Pernele si luminile de exterior ii dau balconului un aspect deosebit. Alaturi de perne si lumini, pe o canapea sau un pat confortabil, te poti bucura de seri linistite. Un alt element indicat in balcoane este reprezentat de plantele agatatoare.

balcon-mic

Daca alegi lemnul, poti pune parchet pe jos. Un raft pentru flori poate fi instalat intr-un colt. Niste flori mai mari pot fi asezate langa masa.

Pentru un balcon mic, poti alege un scaun cu o husa moale, care sa dea senzatia de confort. Valorificarea acestui spatiu se poate face prin amplasarea unor ghivece de flori langa scaun.

Daca e vorba de un balcon exterior cu o priveliste frumoasa (case vechi, pomi sau multa verdeata), se recomanda un mobilier care sa se potriveasca cu mediul exterior, in stil vintage si cu nuante de verde.

balcon-prveliste

Amplasarea florilor in acest balcon da senzatia ca acesta face parte din peisaj, integrandu-se perfect.

Aspectul de mini-gradinita da spatiului un farmec distinct si il individualizeaza, in special daca balconul este inconjurat de blocuri.

balcony-397785_1280

Indiferent cum este, mic, mijlociu sau mare, balconul trebuie sa fie un spatiu util si trebuie sa-i pun in valoare rolul!

Sursa foto: interiorholic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.