Cada de acril. Avantaje si dezavantaje

Cada de acril

Cada de acril este o inventie noua care pare sa inlocuiasca cu succes cada clasica din fonta. Noul nu vine mereu doar cu avantaje, iar daca de acril are in egala masura avantaje si dezavantaje. Unii spun ca avantajele sunt importante si bat dezavantajele, altii ca dezavantajele retrogradeaza clar cada de acril din lista cu prefereinte. Adevarul este, ca de fiecare data, undeva la mijloc.

Principalele avantaje pe care le are o cada de acril este pretul mic, greutatea redusa si instalarea usoara. In plus, daca vei alege cu atentie, din categoria cazilor cu pret peste mediu, cada de acril va fi o alegere perfecta, deoarece raportul calitate/pret este unul ce se muleaza pe cerintele oricarui individ.

Cada de baie din acril este usoara si durabila in timp. De asemenea, aceasta nu se ciobeste, asa cum o fac cazile din alte materiale. Desigur, nici un material nu este perfect: cazile de baie acrilice se pot zgaria si se deformeaza cu usurinta, dar nu se decoloreaza, fiind turnate in masa. Dar chiar si asa, daca ai grija de cada de baie moderat, poti utiliza in continuare o cada de baie de calitate pentru multi ani, cu mult timp inainte sa se observe orice semn de invechire.

Atunci cand pretul este cel mai important factor, nu are sens sa pierzi timp in cautarea altor optiuni: cada de baie acrilica este o cada de calitate inalta, ce poate fi achizitionata la cele mai avantajoase costuri. Nu esti primul care cheltuieste o avere pe cazi din fonta, mult mai scumpe, si care regreta ca nu a economisit bani pentru un astfel de tip de cada de baie.

Un alt avantaj pe care il are acest tip de cada este forma variata. Practic poate avea orice forma si exista o cada perfecta, din acril pentru orice baie, indiferent cat este aceasta de mare sau d emica, de eleganta sau clasica.

Cada de acril are o buna inertie termica astfel ca apa isi va mentine temeperatura potrivita mai multa vreme decat o cada de fonta, ceea ce este un avantaj important. In plus cada de acril nu este “rece”. Ea va avea mereu temeperatura mediului, ceea ce este un avantaj evident!

Deformarea este marea problema a cazilor de acril. Problema poate fi rezolvata daca este corect instalata, si daca are baza bine ranforsata sau daca cada este asezata pe un pat de nisip, solutie care exclude complet deformarile in timp. Oricum riscul ramane si este cel mai serios dezavantaj al acestora.

A doua problema este riscul de a sparge cada. Nu se intampla oricui asta, dar exista situatii in care peretele sau baza cazii s epoate crapa si sparge. repararea este posibila, dar solutia cea mai buna esteschimbarea cazii, mai ales ca exista avantajul pretului mic.

Cada de acril s epoate zgaria relativ usor. Riscul exista la o utilizare intensiva sau daca este folosita neglijent. Putina atentie si problema poate fi evitata.

Pe lista cu avantaje trebuie trecut aspectul curat si perfect pe care il are cada de acril, pentru multa vreme, daca este corect instalata si corect folosita.

Care este parerea ta? Tu ce ai ales – cada de acril sau cada de fonta, si de ce?

Citeste si:Curata cada in cinci pasi. Trucuri si solutii

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.