Camera scolarului. Cateva idei

Camera scolarului nu este chiar atat de usor de amenajat pe cat pare. In camera copilului trebuie sa existe spatiul pentru birou dar si loc pentru studiu, locuri practice si utile pentru depozitare si un spatiu de distractie si odihna, si toate acestea intr-o singura camera. Cele mai importante sunt locul de studiu si spatiul de odihna. Daca esti parintele unui elev, stii deja cat de importanta este amenajarea unui loc de studiu in camera copilului.

Cum trebuie sa arate biroul unui elev si unde anume il amplasam? Forma, culoarea, dimensiunile biroului din camera copilului pot varia in functie mai multi factori: varsta elevului, stilul de amenajare al camerei, spatiul disponibil etc.

This slideshow requires JavaScript.

Cea mai buna alegere o constituie biroul multifunctional, dotat cu mai multe spatii de depozitare (sertare, rafturi, dulapuri), ce permit pastrarea in ordine a obiectelor destinate studiului (carti, caiete, rechizite etc), dar si a calculatorului, un element nelipsit din vietile noastre si ale copiilor nostri. In acest fel, putem grupa intr-un singur loc toate obiectele necesare studiului, delimitand foarte clar ariile de interes din camera copilului.

In toate magazinele de mobilier exista o sumedenie de modele de birouri multifunctionale, de diferite culori si dimensiuni, ce pot fi integrate foarte usor in camera unui elev. Pont: birourile de colt sunt considerate a fi cele mai ergonomice, ocupand foarte putin spatiu si oferind totodata destul loc pentru studiu si depozitarea obiectelor pentru scoala.

Cea mai indicata amplasare a biroului in camera unui elev este in aproprierea ferestrei, pozitionandu-l astfel incat lumina naturala sa cada frontal sau din stanga, in cazul unui elev dreptaci, si frontal sau din dreapta, in cazul unui stangaci. In oricare dintre cazuri, pentru orele serii, este obligatoriu sa achizitionam si o lampa de birou, de preferat una dotata cu neon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.