Cand nu trebuie sa folosesti balsam de rufe

balsam de rufe (2)

Balsamul de rufe este necesar in procesul de spalare al rufelor. Miroase frumos, face rufele pufoase, te scapa de electrizare. Putini sunt cei care stiu ca nu tot ceea ce ajunge in masina de spalata are nevoie de balsam de rufe, pentru ca sunt si situatii cand poate fi daunator si, in consecinta, este nerecomandat si nu trebuie folosit.

Iata care sunt situatiile cand balsamul de rufe face rau si de ce nu trebuie folosit

Microfibre. Aceste tesaturi speciale au proprietati specifice, respectiv o mare capacitate de absorbtie si o crescuta capacitate de izolare termica. Tratate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd exact aceste proprietati speciale. Mai mult, utilizat constant, balsamul de rufe distruge fibra, iar obiectele facute din microfibre isi vor pierde forma si culoarea, scrie Yahoo Shine.

Hainele de sport. Toate hainele de sport sunt tratate cu anumite substante care ridica capacitatea de absorbtie a transpiratiei si care sunt astfel concepute incat sa participe activ la procesul de termoreglare. Balsamul de rufe face hainele de sport sa-si piarda calitatile speciale pe care le au si pentru care, de regula, ai dat foarte multi bani in plus.

Hainele cu proprietati ignifuge. Hainele pentru bebelusi si hainele pentru copii sunt tratate in mod special cu substante nepericuloase care le fac rezistente la foc. Balsamul de rufe blocheaza aceasta capacitate si le face foarte inflamabile, deci balsamul de rufe este nerecomandat pentru hainele copiilor.

Prosoape. Toata lumea pune balsam de rufe la prosoape, desi este total nerecomandat. Principalul scop al prosoapelor este acela de a fi puternic absorbante. Culmea este ca, daca le vei trata cu balsam de rufe, aceasta principala calitate a prosoapelor scade substantial. Un prosop aspru este infinit mai absorbant decat unul moale. Cea mai buna solutie pentru a le mentine moi si pufoase, fara balsam de rufe, este sa le clatesti in apa curata in care ai adaugat putin bicarbonat de sodiu. Prosoapele raman pufoase fara balsam si daca folosesti o solutie care dedurizeaza apa.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.