Cartile, decor pentru casa

catile

Cartile sunt un decor excelent si de bun gust pentru casa. Totul este sa le integrazi elegant si cu stil in interiorul casei, ca parte din decorul din casa.

In cazul in care iti doresti ca livingul tau sa aiba un aspect masculin, trebuie sa folosesti foarte mult alb pentru zugraveala, iar pentru parchet si unele dintre obiectele decorative culori puternice, precum negrul. Nu uita ca poti refolosi tot ceea ce ai prin casa, iar unele rafturi vechi pot sa devina biblioteca mult visata.

KEY797NA

O biblioteca moderna nu inseamna doar carti. Poti combina cartile cu mici obiecte de decor si cu fotografii ale familiei. Alege sa organizezi rafturile egal. Simetria acestora compenseaza dezordinea aparenta pe care o lasa caritie asezate pe rafturi si variatiile de dimensiune si culoare ale acestora. Un truc excelent pentru a pune in valoare cartile este acela de a colora rafturile. Efectul este minunat. Poti sa folosesti vopsea sau bucati de tapet colorate, ori autocolante. Solutia adapteaza biblioteca moderna fiecarei camere si integreaza perfect cartile in decor.

Daca spatiul iti permite poti sa faci rafturi zidite. Solutia este una ieftina, frumoasa si cu efect maximum si lasa impresia de spatiu. In plus este o solutie foarte buna pentru a amenaja camere mari care au multiple functionalitati. Poti specula orice nisa in care sa faci rafturi incorporate, din gips-carton, este folosita pe post de biblioteca.

VN0J02AV

Biblioteca din casa poate fi colorata intr-o nota contrastanta. O culoare inchisă poate anima detaliile geometrice ale bibliotecii, transformand-o dintr-un detaliu plictisitor intr-unul genial, doar prin culoare. O bibliotecă neagra, lucioasă, cu accente metalice este dramatica, impunatoare, dar cu toate acestea perfect integrată în decorul din casa, indiferent de stilul general al camerei. Cum faci asta? Cu vopsea neagra lucuiasa, pentru lemn si combinand mai multe module simple, simetrice, din celecare se gasesc in toate magazinele de mobila. Cele simple, mate, nevopsite sunt perfecte pentru ca se pot adapta, cu minime transformari exact pe stilul din casa.

Există și replica: biblioteca deschisă la culoare, albă, pe un perete acoperit cu tapet sau zugrăvit în tonuri închise va da amplitudine și fluiditate spațiului.

O altă abordare pe care o poți lua în calcul, mai ales într-o cameră de dimensiuni mici sau medii este particularizarea biblioteci. Cum? Evitând simetria, colorând peretele de fundal (cu vopsea, autocolante sau tapet), îndepărtînd unele rafturi și completând cărțile cu obiecte de decor, fotografii, obiecte personale.

Cartile sunt decor pentru casa, iar bibliotaeca este un detaliu perfect in orice camera, inclusiv in hol si bucatarie. Mansarda casei, demisolul sau o alta camera fara o personalitate anume poate avea o biblioteca ca detaliul principal din camera si va deveni una din cele mai frumose camere ale casei.

Sursa foto: Ivillage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.