Cat de des schimbi cearceafurile?

Cat de des schimbi cearceafurile?

Statistica arata ca schimbarea cearceafurilor este operatiunea domestica cea mai neglijata. Pastrarea asternuturilor murdare pentru mai mult de doua saptamani, acesta fiind si intervalul optim de improspatare a lor, predispune la numeroase riscuri pentru sanatate, precum astmul, rinitele alergice si eczemele.

Pastrarea unei igiene corecte in dormitor cand vine vorba de schimbarea asternuturilor inseamna mult mai mult decat simpla lor improspatare, in conditiile in care timpul pe care il petrecem dormind, ajunge la aproximativ o treime din viata. intre cearceafuri se aduna si raman reziduri de natura organica care pot face foarte rau.

Corpurile noastre elimina milioane de celule ale pielii in fiecare zi, dintre care multe se desprind in timpul somnului si se depoziteaza in pat. Alaturi de celulele din piele, corpurile noastre secreta si fluide, transpiratie si uleiuri in timpul unui somn indelungat. Aceste reziduuri contin alergeni care pot cauza complicatii de sanatate, unele dintre ele foarte grave. Daca sunt inhalati, acesti alergeni pot provoca astm si rinita si chiar inrautati sau declansa boli de piele.

Schimbarea cearcefurilor o data pe saptamana, este solutia ideala, iar intervalul de doua saptamani este termenul maxim. in plus cearceafurile trebuie spalate la o temperatura de cel putin 60 de grade, uscate la aer curat si soare si, daca s epoate calcate, mai ales daca sunt folosite de copii sau persoane cu predispozitie la alergii.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Cat de des schimbi cearceafurile?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.