Cat de des trebuie spalat sutienul?

underwear-627302_960_720

Cat de des trebuie sa-ti speli sutienul? Fiecare femeie tine in mod special la curatenie, iar cea a hainelor sale este esentiala, iar in aceste conditii iata cateva detalii de care trebuie sa tii cont.

Sutienul nu trebuie spalat prea des. Spalat prea des va face mai mult rau decat bine. Spalarea prea frecventa reduce elasticitatea acestuia si s epierde calitatea principala a acestuia, iar odata ce-si pierde elasticitatea nu mai este util si nici recomandat utilizarii. Ideal este sa speli sutienul la fiecare trei sau patru utilizari, dar depinde de nivelul tau de activitate. In zilele calde in care transpiri mult, un sutien de bumbac este alegerea cea mai buna, iar acestea se pot spala dupa fiecare utilizare, daca este folosit toata ziua. Pe de alta parte, daca vei purta un sutien doar cateva ore, este inutil sa-l arunci in cosul cu rufe murdare.

Un sutien fin din dantela se spala mai rar, pentru ca inevitabil il vei purta putin si rar. Aeriseste-l bine, insa dupa fiecare utilizare. Un sutien de bumbac, in care faci sport sau pe care il folosesti cand te misti mult, in zilele foarte aglomerate, sau pe care il porti cand faci sport trebuie spalat dupa fiecare utilizare.

Un sutien de zi cu zi, poate fi purtat doua-trei zile la rand. Ideal este sa alternezi zi dupa zi doua-trei sutiene de zi cu zi. In felul acesta le vei folosi mai mult si le vei spala mai rar ceea ce este util pentru calitatea lor si mentinerea proprietatilor materialului.

Este foarte important sa respectati mereu eticheta si recomandarile producatorului in ceea ce priveste spalarea acestora.

Cel mai bine un sutien se spala de mana, iar daca folosesti masina de spalat, cel mai bine este sa alegi un program usor pentru rufe delicate. Un sac special cu ochiuri este ideal. Poti pune mai multe sutiene intr-un astfel de sac, pentru ca le vei proteja, prevenind rasucirea si incurcarea acestuia. Foloseste pentru spalarea sutienului un detergent bland sau sapun de casa si clatestele bine.

In ceea ce priveste uscarea lor, cel mai bine este sa folosesti o suprafata plana, dupa ce vei aranja si intinde bine bretelele si cupele.

In ceea ce priveste depozitarea lor, cel mai bine este sa le asezi ca in magazine, cupa in cupa si bretelele aranjate pentru a umple cupele. Si nu le inghesui in sertare. Previ deformarea lor. Important este sa nu uiti ca aerisirea lor este extrem de importanta. Gaseste un loc potrivit si lasa-le la aer cateva ore, dupa fiecare folosire.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.