Sanatos si daunator pentru casa ta. Tu stii sa alegi?

Tu stii ce este sanatos si daunator pentru casa sta si stii sa alegi cele mai bune materiale pentru casa ta si pentru interiorul ei. Afla ca o casa poate sa fie sanatoasa sau te poate imbolnavii in functie de ceea ce este in casa ta.

Un camin curat, bine aerisit si igienizat corespunzator inseamna de fapt un mediu sanatos, in care iti poti reincarca bateriile, iar raceala, gripa sau virozele te vor ocoli. Afla ce este sanatos si daunator pentru casa ta!

Daca ai grija de mediul in care locuiesti ai de fapt grija de sanatatea ta. Tocmai de aceea este foarte important sa cunosti cateva reguli simple, de igiena a caminului tau, informeaza monumentalmassage.come.

Calitatea aerului din casa este esentiala si poate face diferenta intre sanatos si daunator! Camera in care dormi va fi aerisita zilnic, indiferent de temperaturile de afara. Specialistii americani au realizat un studiu in care au aratat influentele nocive ale aerului poluat din caminul nostru.

Un aer necorespunzator semnifica numeroase afectiuni respiratorii, circulatorii, alergii si chiar afectiuni cardiovasculare. Daca nu locuiesti intr-o zona cu multa verdeata, improvizeaza acasa la tine coltisorul tau de oxigen din plante decorative, pe care le vei ingriji corespunzator.

Sanatatea lor este si sanatate ta, deci nu evita sa iti cumperi o planta decorativa in casa. Materialele sintetice sau plasticul echipamentelor sau electrocasnicelor pe care le-ai achizitionat pot dauna sanatatii tale.

Specialistii americani recomanda pentru amenajarea locuintei tale lemnul solid, la mobila, vesela din sticla, in detrimentul celei de plastic sau metal, prosoape de bucatarie din hartie sau bumbac.

Evita echipamentele din aluminiu si nu pastra substantele cu care igienizezi casa in bucatarie. Poti monta filtre de aer in casa, pentru ca poluantii din produsele de curatenie, chiar din detergentii de vase, sa nu iti afecteze sanatatea.

Fumul de tigara este unul dintre cei mai periculosi poluanti din casa. Daca fumezi sau ai in jurul tau fumatori, aeristeste bine casa inainte de culcare. Ideal este sa eviti cu totul fumatul, deci gandeste-te la sanatatea ta inainte sa iti aprinzi urmatoarea tigara.

Daca ai un animal de companie, asigura-te ca parul sau sau mirosul sunt eliminate complet. Un filtru de aer iti este de un real folos in acest caz. Daca este prea costisitor, plantele decorative pot juca acest rol.

Bucataria este camera in care petreci foarte mult timp, iar gazele de la aragaz si echipamentele pe care le folosesti in bucatarie, la temperaturi ridicate, pot dauna sanatatii tale. Deschide fereastra atunci cand gatesti pentru a se realiza recircularea aerului.

Mai mult, plasticul va fi evitat in totalitate. Farfuriile din plastic sau castroanele in care ai asezat ceva fierbinte sunt complet daunatoare sanatatii tale. Mai mult, metalul poate fi si el inlocuit cu sticla, pentru ca starea ta de sanatate sa nu fie afectata pe termen lung.

In baie vor fi asezate pe jos mici covorase de lana si nu din cauciuc. Aromoterapia poate fi si ea o metoda de purificare a caminului tau. Utilizeaza aromele de levantica si rozmarin in toate camerele, cu precadere in dormitor. Dupa ce ai aerisit complet, cateva picaturi de ulei esential te vor ajuta sa schimbi calitatea aerului pe care il inspiri in fiecare noapte.

Sursa foto: pixabay.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.