Ce trebuie sa stii despre oglinda din baie si cum se curata

In baie, oglinda din baie este unul din cele mai importante elemente. Are rol functional, dar si unul estetic major si poate prin cateva simple si foarte acesibile ajutari sa schimbe complet ambianta si aspectul general din baie. Iata cateva din secretele pe care trebuie sa le cunosti despre oglinda din baie si, in masura in care este posibil, sa le aplici.

Dimensiunea oglinzii din baie trebuie sa permita tuturor celor din casa sa o folosesca la fel de eficient. Ideal este ca oglinda din baie sa ajunga cu un lat de palma deasupra bateriei de la chiuveta din baie. Regula este valabila si pentru situatia in care oglinda are sau nu rama.

Rama oglinzii din baie poate innobila atat oglinda, cat si intreaga baie. Rama ideala pentru oglinda din baie trebuie sa fie parte integranta cu decorul din baie si in acord cu restul detaliilor. Daca ai o baie monocroma sau domina o culoare neutra rama este obligatorie pentru va da greutate, personalitate si stil incaperii. Rama poate sa fie in contrast cu peretele sau in ton cu elementele bateriei. Ideea fiind aceea ca oglinda din baie sa fie delimitata. Foma ramei este si ea foarte importanta. Poate sa fie simpla pentru o baie moderna sau complicata si plina de detalii pentru o baie romantica sau opulenta.

oglinda din baie

Conteaza si materialele din care este facuta rama si culoarea acesteia, si latimea. Mai trebuie spus ca rama poate pune in evidenta forma oglinzii si poate modifica liniile din intreaga baie.

Cu o investitie foarte mica oglinda din baie poate sa devina nu doar un detaliu practic si necesar in baie, ci si un element estetic major.

Daca te deranjeaza ca oglinda de la baie se abureste de fiecare data cand faci dus, ai cateva solutii ca sa scapi de aceasta problema.

Secretul sta in pasta de dinti care, pe langa faptul ca este eficienta ca solutie de curatare, are si puterea de a impiedica aburirea oglinzilor. Tot ce trebuie sa faci este sa freci cu un amestec facut din pasta de dinti si putina apa oglinda din baie. Amestecul trebuie sa fie de consistenta gelului de dus. Sterge energic cu o carpa curata.

Un amestec facut din alcool medicinal si glicerina, in parti egale rezolva foarte bine aceasta problema. Pune amestecul pe o carpa si freaca oglinda pana devine din nou sclipitoare. Nu se va mai aburi.

Glicerina pura este si ea foarte eficienta, dar este mult mai greu de intins pe oglinda, adica va trebui sa freci mult pentru a ajunge din nou la o oglinda perfect curata. Pelicula de glicerina formata va feri de aburire oglinda pentru multa vreme. Toate aceste solutii sunt bune si pentru a feri de depunerile de sapun peretii cabieni de dus.

Oglinda din baie se curata perfect si cu spuma de barbierit. Spuma, nu gel. Pune putina spuma de barbierit pe un burete umed si curata temeinic oglinda.

Poti sa folosesti pentru a curata oglinda piele de caprioara. Trebuie sa fie perfect uscata si curata. Pielea de caprioara da stralucire oglinzilor.

10 sfaturi destepte pentru o baie curata
Upgrade pentru baie in stil personal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.