Cele cinci sfaturi de baza pentru amenajarea interioara

Cele cinci sfaturi de baza pentru amenajarea interioara

In design-ul interior nu exista reguli ce trebuiesc urmate cu strictete, dar exista cinci sfaturi de baza pentru amenajarea interioara, pe care este bine sa le respecti.

Culori. Foloseste o culoare specifica pentru fiecare camera sau zona din casa. Multi se tem sa foloseasca o culoare indrazneata, limitandu-se astfel la o paleta de culori intalnita peste tot: galben, crem, alb. Folosirea unei culori comune denota lipsa de originalitate, ceea ce ar trebui sa caracterizeze orice casa.

PFY

Mobilierul potrivit. Fiecare camera are o piesa de mobilier centrala care defineste camera respectiva. patul in dormitor, canapeaua in camera de zi, si asa mai departe. Trebuie sa stii ca nici ocamera nu va avea un aspect placut daca nu vei respecta proportia ideala intre dimensiunile mobilierului si cele ale camerii. Pentru a rezolva aceasta problema alege un stil de design interior care sa te reprezinte si opteaza pentru acele piese de mobilier care sa se potriveasca stilului ales.

Nu merge pe ceea ce este “la moda” – este o greseala pe care multi o fac din dorinta de a fi mereu in trend. Nu este usor si deloc practic sa schimbi aspectul casei in fiecare an doar pentru a fi in pas cu moda. Prin urmare, este de preferat sa alegeti culori, mobilier si decoratiuni care rezista schimbarilor succesive de trenduri iar daca tii neaparat sa ai o amenajare in tendinte foloseste doar cateva accente.

Nu merge pe ideea de set – o camera in care totul pare la fel, in care predomina aceeasi culoare iar obiectele pastreaza aceeasi forma si textura, este plictisitoare si fara personalitate. Variaza piesele, sitilurile, combina, coloreaza si, mai ales, adapteaza!

sfaturi de baza pentru amenajarea interioara (1)

Un punct focal – fiecare camera are nevoie de un loc care sa atraga privirea, fie ca este vorba de un semineu, o vitrina frumos amenajata sau de o priveliste uimitoare incadrata ca intr-un tablou de rama fereastrei.

In loc de final un truc bonus! Alege calea d emijloc cand vine vorba despre decoratiunile interioare. Prea multe decoratiuni sau lipsa acestora este la fel de grava si neplacuta din punct de vedere vizual. Decoratiunile dau un aspect original incaperii, de aceea trebuiesc alese foarte atent pentru ca rezultatul sa fie unul armonios, echilibrat.

Sursa foto: hepta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.