Cele mai bune retete de inghetata de casa

Am adunat cele mai bune retete de inghetata facuta in casa. Se fac usor si sunt infinit mai gustoase decat cele din comert, satisfactia fiind indentica. In plus, nu-i exclus ca cele facute in casa sa fie mai ieftine decat cele din comert si cu certitudine mult mai sanatoase.

Cateva sfaturi!

Foloseste ingrediente proaspete, lapte integral si smantana cu cel putin 30% grasime.
Foloseste in loc de smantana iaurt integral, proaspat si bine scurs.
Foloseste zahar brun sau miere.
Foloseste arome naturale: ideale sunt vanilia, coaja de portocale si lamaie, scortisoara, cacao si cafea.

Inghetata de cacao

Ingrediente:

8 galbenusuri,
250 de grame de zahar,
un litru de lapte integral,
o lingurita de zahar vanilat,
250 de grame de smantana,
125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao.

Preparare:

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.
Bate cele opt galbenusuri cu zaharul pana cand se topeste complet. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.

Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.
Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.
Pune vasul la congelator asa cum este.
Compozitia trebuie amestecata de trei ori, ideal in blender, pentru a evita formarea acelor de gheata, cand este aproape solidificata.
La final pune inghetata in forme (de chec, in pahare de plastic sau in tavite), si las-o sa inghete intre patru si cinci ore.

Inghetata de vanilie

Este temelia tuturor combinatiilor de inghetate pe care le poti face in casa, in aceasta reteta de baza putand adauga ce orice naturale vrei.

Ingrediente:

6 oua,
250 de grame de zahar,
un litru de lapte integral,
semintele de la o pastaie de vanilie,
250 de grame de smantana

Preparare:

Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul.

Bate cele sase oua impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate.

Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul.

Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.

Cu o lingura pune inghetata intr-o forma de chec, niveleaza, si las-o sa inghete intre patru si cinci ore, inainte de a te delecta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.