Chipsuri sanatoase. Chipsuri cu seminte.

Chipsuri sanatoase. Chipsuri cu seminte.

Am experimentat retata de chipsuri cu seminte si pot sa spun ca preparate in acest fel sunt perfecte. Ingredientele sunt pentru o tava clasica de aragaz, dar le poti multiplica usor. Cipsurile cu seminte sunt destul de subtiri asa ca nu este necesara o cantitate mare de aluat, dat fiind faptul ca acesta trebuie intins foarte bine in tava.  

Ca sa le faci ai nevoie de: 120 de grame de faina integrala, 120 de grame de fulgi de ovaz, 100 de grame de seminte de floarea soarelui crude, 50 de grame de seminte de susan crude, 50 de grame de seminte de in, 100 de grame de seminte de dovleac, doua linguri de ulei de masline, un varf de lingurita de sare, 400-500 ml de apa.

Prepararea este foarte simpla. Toate semintele, impreuna cu fulgii de ovaz si faina integrala (fara semintele de dovleac) se amesteca impreuna intr-un castron. Apa, sarea si uleiul se amesteca impreuna. Nu pune toata apa, ci doar ceva mai mult de jumatate.

Pune amestecul lichid peste cel uscat si amesteca. Trebuie sa iasa un aluat ca smantana groasa care curge. Daca este prea dens mai pune apa, daca este prea lichid, mai adauga seminte. Pune aluatul in tava pe o foaie de copt unsa cu putin ulei.

Aluatul trebuie intins uniform in strat subtire, nu mai gros de un centimetru. Presara deasupra seminte de dovleac si cateva cristale de sare.

Coace-le la 170°, in cuptorul bine incins, 15 minute. Scoate tava si taie blatul in bucati de dimensiunea dorita. Trebuie taiate acum, pentru ca mai tarziu devin prea uscate.

Intoarce tava in cuptor la foc mic, pentru alte 40- 45 de minute pana cand sunt bine uscate si rumenite.

Trebuie scoase din tava imediat, si lasate sa se raceasca pe un gratar ca sa nu se abureasca.

Preparate dupa aceasta retete aceste crocantele sanatoase sunt perfecte simple, unse cu unt, dimineata la micul dejun, la gustare sau la pachetul de la scoala sau de la serviciu.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.