Ciocolata calda, cea mai buna reteta

ciocolata caldaCicolata calda este un rasfat, iar zilele acestea geroase de iarna fac din bautura inventata de amerindieni si perfectionata de italieni un rafat irezistibil. Ceea ce este important este calitatea mixului din care prepari ciocolata calda. Cele din comert sunt combinatii de aditivi si fainuri sintetice. Poti face ciocolata calda acasa, amesecul (o pudra) se poate pastra in borcane si poti sa te bucuri de o bautura simpla, sanatoasa si gustoasa, oricand.

Cu aceast amestec iti poti face in cateva minute o ceasca de ciocolata calda veritabila ca sa invingi frigul si tristetea zilelor mohorate.

Pentru a face mix-ul pentru ciocolata calda ai nevoie de: 200 de grame de ciocolata neagra cu 55-70% cacao, simpla fara arome (ciocolata de menaj de calitate este o foarte buna alegere), 10-12 linguri cu varf de cacao din categoria celor cu multa grasime (grasimea din bobul de cacao este benefica sanatatii), patru linguri de zahar brun, opt linguri de zahar alb, zece lingurite de amidon de porumb si o jumatate de lingurita de sare. Din ingredientele acestea rezulta circa 18-20 de cani mari de ciocolata calda.

Taie ciocolata in bucati sau, si mai bine da-o prin razatoare. Licreaza repede pentru ca ciocolata sa nu se topeasca. macina zaharul in masina d ecafea si combina toate ingredientele intr-un procesor. Foloseste lamele cu care macini biscuiti.

Foloseste impulsuri scurte si fa pauze, pentru ca amestecul sa nu se incalzeasca, si sa topeasca ciocolata. Amestecul rezultat se pastreaza intr-un borcan inchis, la loc intunecat si racoros.

Pentru a face ciocolata calda foloseste trei-patru lingurite pline din acest amestec si 200 de mililitri de lapte cald care se tin impreuna pe foc mic, 2-3 minute, in timp ce amesteci. Nu lasa sa fiarba.

In pudra poti pune ce arome vrei: scortisoara si nucsoara, coaja rasa de portocala (uscata bine in prealabil), bobite dintr-o pastraie de vanile. Ai putea incerca si pudra de ghimbir sau alune prajite si macinate foarte fin.

Ciocolata calda se prepara cu lapte. Este de preferat cel integral, pentru ca rezultatul este mai consistent si mai gustos. Cu lapte de soia nu merge, asa ca daca nu vrei lapte, renunta la surogate si pune apa. La final poti adauga frisca sau o lingurita de smantana, pentru un plus de savoare.

Tot ce-ti mai ramane este sa torni ciocolata calda in cana preferata, si sa te rasfeti.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Ciocolata calda, cea mai buna reteta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.