Coloreaza-ti viata, coloreaza-ti casa!

Coloreaza-ti viata, coloreaza-ti casa!

Numara cate culori sunt la tine in casa. Nu-i asa ca-s prea putine? Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa-ti colorezi casa si viata. Coloreaza-ti viata, coloreaza-ti casa!

Culoarea inseamna viata, iar o casa colorata este o casa vie. Suntem tributari unor canoane si culorile in casa intra greu, sunt numarate pe degete, le asortam dupa legi nescrise pe care nu indraznim sa le depasim pentru ca am ajuns sa credem ca prea multa culoare este un pacat de moare. Fals si grav! Culoarea este esentiala in casa, tot asa cum este si lumina. Iata cateva cai simple care te vor ajuta sa-ti colorezi casa si viata.

Combina alb lucios cu nuante de crem, bej si detalii metalice. Efectul este cel al unei paduri de foioase la prima ninsoare. Stralucitor, luminos, viu si foarte placut. Solutia este foarte buna in baile albe, clasice, dar si in bucatarile foarte albe, deseori neplacut de albe. Efectul este foarte bun si da sentimentul de curat, simplu si ordonat. In plus asocierea merge foarte bine cu accente tari de culoare. Cele mai bune alegeri rosu intens, violet aspru sau negru, dar neaparat stralucitor.

Nu omite griul colorat. Este o combinatie foarte buna pentru locurile linistie unde este nevoie de o atmosfera calma si relaxanta. Griurile se pot colora cu orice alta culoare, dupa pofta inimii, griurile in sine fiind printre cele mai maleabile si mai transformabile culori, in functie de tonul ales si de luminozitatea acesteia, dar si in functie de luminozitatea camerei.

Combina griul pentru a da personalitate si pentru a respecta indemnul de a invata cum iti colorezi casa si viata cu rosu, mov, violet regal, marsala si tonuri metalice. Poti asocia griurile cu verdele, cu portocaliul si cu un ton sclipitor de galben.

Maroul este una din cele mai frecvente culori in casele noastre. Este practic, suportabil si usor de combinat. Este insa o culoare terna, streasa si monotona. Il poti invia si poti da o lectie despre cum iti colorezi casa si viata combinand toate nuantele de maro cu alb sclipitor, dar si cu verde, rosu inchis, visiniu si cu tonuri dulci de albastru.

Nu te teme sa combini culori puternice. Efectul este mereu surprinzator. Tine mine ca lectie despre cum iti colorezi casa si viata ca doua modele de imprimeuri puternice, dar si doua culori vii alaturate se domolesc si se neutralizeaza reciproc, dar lasa locul cald, viu si plin de personalitate indrazneata.

Ca teorie de tinut minte atunci cand iti colorezi casa si viata trebuie sa stii sa respecti povestile casei tale, sa pui in valoare obiectele vechi, sa combini lucrurile vechi cu cele noi si sa dai personalitate si identitate proprie fiecarei camere in parte.

Sursa foto: homedit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.