Culoare si veselie in camera copilului

Camera copilului, trebuie trebuie adaptata corect la fiecarei etape din viata. Culoarea este unul din detaliile care pot aduce caldura, farmec si personalitate pentru camera copilului. Iata cateva idei cu ajutorul carora puteti sa redecorati camera copilului rapid si accesibil ca si costuri.

In camera copilului sa existe intotdeuna un covor, pentru a evita ca picioarele copilului sa fie reci din cauza pardoselii, care mai ales iarna este la o temperatura mai joasa.

5996285564298-szonyeg-tulipo-teeny-13kvk-enterior-01

COVORUL In camerele mai mari pozitionarea covorului nu reprezinta neaparat o problema, insa, in camerele de dimensiuni mai mici, e important sa avem in vedere proportiile. Daca alegem un covor mare, acesta se potriveste cel mai bine in centrul camerei. In acest fel nu se separa podeaua in prea multe sectiuni care sa o faca sa para mai mica. Daca alegi mai multe covore de dimensiuni mai mici, incerca sa le plasezi in imediata apropiere a mobilierului, pentru a evita aglomerarea spatiului.

5996285437523-szonyeg-joker-62-zsiraf-enterior-01

Indiferent de culoarea mobilierului sau a peretilor, un covor colorat poate inveseli instantaneu camera copilului. Poti alege impreuna un covor in nuante placute sau sa tineti cont de culoarea preferata a copilului daca are una. Alegerea unui covor cu diferite modele (personaje de poveste, animalute, flori, etc.) va personaliza si mai mult camera, ceea ce va dezvolta sentimentul de apartenenta si siguranta al copilului. Insa va trebui sa schimbi covorul cand va creste si personajele vor deveni derizorii.

PERETII Chiar daca la prima vedere, peretii par a implica multe costuri si efort in redecorare, trebuie sa tii minte ca exista solutia simpla si de efect – tapetul. Pe langa faptul ca aduce un plus de modernitate locuintei, iar copiii sunt fascinati de desenele pe pereti. Nu este nevoie de tapetarea tuturor peretilor, chiar si un perete tapetat va schimba intregul aspect al incaperii si va defini scopul acesteia.

Dennis De Smet Photographs

PERDELELE De cele mai multe ori detaliile fac diferenta, asa este si in cazul amenajarilor interioare. Lucruri simple precum perdelele si draperiile, ii ofera copilului oportunitatea de a-si exprima preferintele si a-si folosi creativitatea.

 

Dennis De Smet Photographs

O varianta mai usoara este alegerea decoratiunilor in functie de o tema. Spre exemplu, va prezentam idei de accesorii pentru amenajarea unei camere cu tema piratiilor:

Draperie din panza cu pirati simpatici, pentru a proteja intimitatea copiilor pe timpul noptii

Sursa foto: diego

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.