Cum alegi perdelele

Cum alegi perdelele

Exista cateva reguli de baza atunci cand alegi perdelele pentru fiecare incapere, dar fiind faptul ca trebuie sa le asortezi cu restul decorul din casa. Desi, la prima impresie pare simplu, trebuie sa stii ca nu-i foarte usor sa alegi perdelele potrivite pentru ca sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont.  

Perdelele se aleg in functie de culoarea peretilor. Este cea mai simpla solutie care nu da gres niciodata. Alege culoarea perdelelelor cu un ton mai deschise decat culoarea peretilor. Daca peretii sunt colorati perdelele trebuie sa fie simple, iar in cazul peretilor albi sau in nuante foarte deschise poti alege si perdele cu model in tesatura. Trebui sa stii ca aceasta solutie va incarca vizual camera, in timp ce perdelele simple vor da impresia de spatialitate, mai ales daca sunt in ton cu peretii.

Cea mai complexa varianta presupune reflectarea tuturor nuantelor din compozitia acestora in finisajele, mobilierul si decoratiunile prezente in incapere. Dar asta inseamna sa alegi imbracamintea pentru ferestre impreuna cu celelalte elemente ale decorului, sa stii de la bun inceput ce nuante vor predomina in camera pe care o amenajezi. Acest tip de asortare il vezi adesea in paginile revistelor de amenajari si decoratiuni care prezinta imagini cu interioare fara cusur, perfecte. Demersul este ceva mai complicat, iar ca strategie tine cont de culoarea predominanta din camera care trebuie sa fie culoarea secundara pe perdele. Culoarea secundara din camera sau cea de accent poate sa fie culoarea predominanta a perdelelor.

Cum alegi perdelele

O solutie de compromis este alegerea perdelelor in ton cu tapiseriile din camera. Solutia este foarte buna pentru camera de zi. Tapiseria canapelelor si a fotoliilor din living poate fi o buna sursa de inspiratie pentru desenul, culoarea si stilul perdelelor. Conteaza insa in mod esential materialele din care sunt facute perdelele, desimea lor si lungimea acestora precum si daca acestea sunt insotite sau nu de draperii.

Pentru dormitor, poti recurge la perdele si draperii in ton cu nunatele cuverturii. Sau, si mai bine, atunci cand decizi sa faci comanda de draperii, fa comanda si de o cuvertura/husa pentru patul din dormitor. In acest fel vei avea un set perfect asortat. O alta idee pe care o poti pune in aplicare in dormitor este asortarea setului de draperii cu tapiteria tabliei de la capul patului, confectionand o husa noua pentru aceasta. Oricum solutia este de mare efect si mult mai simpla si mai convenabila.

Sursa foto: pixabay.com

4 comments on “Cum alegi perdelele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.