Cum cureti pensulele si trafaletii de vopsea

O pensula buna te ajuta sa aplici un strat de vopsea in mod corect, iar rezultatul o sa fie pe masura asteptarilor tale. Este insa foarte important sa stii sa cureti corect pensulele. Iata cateva detalii de care trebuie sa tii cont si care vor face diferenta.

paint-roller-1240587_960_720Pentru a putea folosi pensula timp indelungat este necesara o curatare adecvata. Daca doresti s-o folosesti pentru alta culoare sau si alta data, varianta pe care i-o propunem este sa lasi la inmuiat pensula pentru cateva minute intr-un solvent (pana cand vopseaua se dizolva de pe pensula). Dupa aceea curata perii cu o carpa si loveste-o usor de un gard sau un perete care nu a fost inca vopsit.

Tiner-ul este cel mai bun pentru a curata pensula, dar ai grija sa lasi pensula doar cateva secunde si pe urma sterge si curata perii cu o carpa. Daca folosesti pensula pentru aceeasi vopsea in cadrul unei lucrari care se intinde pe mai multe zile, o poti lasa de pe o zi pe alta intr-o cutie cu apa si solvent. Apa cu solventul trebuie sa depaseasca perii pensulei.

Trafaletii se pot folosi pentru a vopsi lemnul, metalul si zidaria, dar si pentru a aplica tapetul. Trafaletii din lana sunt cei mai buni, deoarece vopseaua lavabila se intinde mult mai bine si mai uniform pe perete. Daca folosesti si cureti trafaletii in mod corespunzator, poti sa vopsesti patru camere intr-un strat folosind doar un trafalete.

Daca nu gasesti trafaleti din lana, poti opta pentru trafaletii din poliacrilic. Pe cei din PVC ti-i propunem ca o ultima alternativa la cele doua variante mentionate anterior, cu mentiunea ca trebuie sa-i alegi pe cei mai mari. Trafaletii din cauciuc sunt folositi pentru tapet. Pentru trafaleti exista prelungitoare pentru a ajunge la inaltimi mai mari.

Solventul nu se arunca niciodata in WC sau in chiuveta, pentru ca resturile de vopsea murdaresc obiectele sanitare si nu este ecologic. Pune solventul intr-o cutie folosita de vopsea si arunc-o la gunoi. De asemenea, trebuie sa ai grija unde o depozitezi, pentru ca vaporii solventilor sunt inflamabili si nu trebuie pastrati langa surse de foc.

Secretele unui bucatarii albe
Cum vopsesti rapid si corect

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.