Cum faci crema de zahar ars perfecta

creme-brulee-895358_960_720

Reteta clasica de crema de zahar ars o stie toata lumea, dar exista si o varinata perfecta! Aromata cu vanile, coaja de portocala sau scortisoara si cu o proportie speciala a ingredientelor clasice, rezultatul o sa fie spectaculos! Iata detaliile!

Ai nevoie de coaja de la doua portocale, 200 de grame de zahar, dintre care jumatate este pentru caramel, 500 de mililitri de lapte integral, trei oua intregi si patru galbenusuri. Proportia aceasta speciala dintre albusuri si galbenusuri face crema de zahar ars speciala!

♥ Amesteca cu un blender coaja de portocala cu 100 de grame de zahar pana ce rezulta o pudra. Adauga amestecul in lapte si pune totul pe foc pana ce zaharul se dizolva complet. Da deoparte si lasa sa se racoreasca.
♥ Cealata jumatate din zahar se pune intr-un vas impreuna cu trei linguri de apa. Pune pe foc. Fierbe pana ce zaharul se dizolva. Lasa mai departe pe foc pana ce zaharul se caramelizeaza. Imbraca cu acest zahar, cand este inca foarte fierbinte, vasul in care vei coace crema de zahar ars, iar apoi lasa-l sa se raceasca bine.
♥ Pune ouale intregi si galbenusurile intr-un vas si amesteca-le bine cu doua linguri de apa rece. Adauga peste acesta crema laptele cu zahar si coaja de portocala (rece).
♥ Amesteca bine pana ce ouale se dizolva complet. Pune mixtura in vasul imbracat in caramel si aseaza-l intr-o tava adanca si incapatoare. Umple tava cu apa calda (nu fierbinte), si da totul la cuptor, pentru 40 de minute.
♥ Scoate tava din cuptor si lasa crema de zahar ars sa se raceasca incet, la temparatura camerei. Ulterior poate fi lasata la frigider pentru o ora, doua. Crema de zahar ars se poate servi direct din vasul in  care a fost coapta, sau poate fi rasturanata.

Cele mai bune trucuri pentru a gati orezul

Crema de zahar ars preparata in felul acesta are aroma exceptionala de portocala si, cea mai mare calitate, este foarte cremoasa. Vei fi incantata!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.