Cum faci frisca din smantana, acasa in 10 pasi

Daca faci parte din categoria fericita a celor care au acces la lactate traditionale de la producatorii locali, afla ca se poate face frisca din smantana foarte usor. Frisca din smantana este excelenta si nu are nimic in comun cu inlocuitorii toxici din plicurile cu praf.

Cum faci frisca in casa in 10 pasi (2)Frisca din smantana este buna ca o poveste, de care te poti bucura cu foarte putin efort! Iata care sunt pasii de urmate pentru a face frisca in casa.

1. Smantana trebuie sa fie cu minim 30 la suta grasime si semilichida. daca ai smantana de tara aceasta de amesteca usor cu lapte, pana ajunge la consistenta pe care o are smantana clasica din comert.
2. Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece, tinuta cateva ore la frigider si apoi la congelator 15 minute inainte de preparare.
3. Recipientul in care bati smantana si paletele mixerului trebuie introduse in congelator cu minim 30 de minute inainte de a incepe sa gatesti.
4. Este ideal sa o bati deasupra unui vas cu apa cu gheata.
5. Se bate smantana la viteza mica timp de 2-3 minute, apoi la viteza mare. Opreste mixarea cand frisca ramane pe palete atunci cand ridici mixerul din bol. Daca mixezi prea mult timp, risti ca frisca sa se transforme in unt.
6. Frisca se indulceste numai cu zahar pudra, are se pune in cursul baterii, dar dupa ce smantana incepe sa se inspumeze.
7. Ferifica la fiecare 10-15 secunde consitenta, dupa ce smantana devine frisca pentru a avea o crema densa si fina, dar fara sa risti sa o transformi in unt.
8. Ca intaritor pentru frisca poti folosi gelatina. E naturala si foarte eficienta. Proportia ideala este de o lingurita de gelatina granula la 200 de grame de frisca. Topeste gelatina in doua linguri de lapte, incalzeste-o usor, si adaugo, dupa ce este complet dizolvata in frisca. Fa asta la final amestecand bine, cu un tel in forma de para.
9. Ultimul pas este sa pui in frisca 5-10 picaturi de suc proaspat de lamaie. Amesteca din nou si gata!
10.  Imediat dupa asta da frisca la rece.

Frisca din smantana este perfecta! Ti-a iesit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.