Cum faci ingeri din hartie pentru bradul de Craciun

Ingerii sunt parte din traditia podoabelor de Craciun. Din aceasta categorie face parte steaua din varful bradului, care sunt printre cele mai populare elemente din seria ornamentelor care sunt puse  pe ramurile bradului de Craciun. Iata cum faci ingeri din hartie: 

Partea ce mai frumoasa este ca poti face singura ingeri de hartie. Sunt foarte simplu de realizat, sunt foarte decorativi si fiind realizati din hartie, daca vor fi agatati se vor afla intr-o continua miscare usoara, iar iluzia plutirii este garantata.

Cum faci ingeri din hartie

Cum ii faci? Foloseste foi de hartie dintr-un caiet vechi. Cel cu note muzicale si portative este cel mai indicat pentru ca ingerii au un farmec special. Pliaza foaia in evantai. Pune trupul legat de aripi (pentru aripi indoaie o alta foaie pliata in evantai de la jumatate), iar in loc de cap apateasa o margica alba. Coase cu ata trupul de aripi si de margica (noi am folosit perle de plastic), pentru a realiza o figurina. Un nasture in contrast este haloul de inger …

Cum faci ingeri din hartie

Este mai eficient sa prinzi arripile de trup cu ata pentru a fixa bine figurina si pentru rezistenta. Daca vei face perforatii in ”trupul” ingerului acesta se va  misca mai putin, dar va arata mai bine.

Ingerii de hartie se fac foarte usor, si poti folosi pentru realizarea lor orice fel de hartie vrei. Ii poti face si din hartie colorata, de orice dimensiune vrei, dar cei care nu depasesc zece centimetri sunt cei mai decorativi. Pliaza marunt foaia, pastreaza proportia fireasca intre trup si aripi si foloseste pentru prinderea de ramurile bradului o ata metalica fina pentru a sustine impresia de plutire.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.