Cum faci mascarpone, acasa

Cum faci mascarpone, acasa – Branza de tip mascarpone este delicioasa si utila in foarte multe retete. tartele cu branza, prajiturile fine si alte bunatati se fac cu mascarpone. Dar, acest tip de branza este relativ scump, iar daca vrei sa-l folosesti pentru preparate dulci sau sarate, ori ca baza pentru creme de branza curate, fara aditivi, este chiar peste nivelul pe care si-l permite un buget normal.

Solutia este sa faci mascarpone in casa, din branza simpla si alte cateva ingrediente pe care le ai in casa. Branza de vaci simpla este un ingredient popular si accesibil. Este perfecta pentru a fi transformata in mascarpone daca este grasa si proaspata. Ce mai buna branza de vaci este cea de la tarani, sau din surse de incredere direct de la producatori. Din 250 de grame de branza de vaci de buna calitate la care se adauga alte cateva ingrediente poti obtine pana la 400 de grame de mascarpone.

mascarpone

Tort cu crema de mascarpone facuta in casa

Pune branza de vaci intr-un castron si cu un blender vertical omogenizeaz-o cat de bine poti. Cu blenderul devine cremoasa, fina si aerata. Pune cateva linguri de lapte gras si trece bine prin blender toata branza. In final va fi spumoasa si fina.

Adauga doua-trei linguri de smantana grasa si repeta opratiunea cu blenderul pentru cateva minute pana la omogenizare. Daca nu ai smantana grasa, pune din prima o smantana mai subitire (4-6 linguri) si nu mai folosi deloc lapte.

Bate apoi cateva minute cu mixerul la viteza mare compozitia pana ce devina fina, densa si spumoasa asa cum este crema mascarpone.

Poti face cu aceasta crema de branza ce vrei. Poti pune sare, piper, ierburi aromate pentru o crema de branza. Poti adauga ceapa tocata fin, ardei gras pentru o alta varianta de crema sau poti adauga vreo doua linguri de smantana si ciuperci tocate marunt si calite pentru o alta varianta.

In crema de baza poti pune unt topit si sleit, suc de lamaie si arome plus miere sau zahar pudra, dupa gust pentru a avea cea mai buna si mai fina crema de tort. La 250 de grame de branza ai nevoie de circa 150 de grame de unt. Poti adauga pudra de cacao sau pudra de roscove.

Crema de mascarpone, preparata in casa, in varianta dulce cu aromele potrivite este ideala pentru tiramisu.

Daca aduagi 4-5 galbenusuri, zahar pudra si arome ai compozitia perfecta pentru o tarta cu branza, iar pentru o placinta adauga zahar, stafide si vreo trei linguri de iaurt scurs bine, plus trei oua intregi. Pune intre foi compozitia si gata, ai cea mai buna placinta cu branza!

Sa-mi spui ce parere ai despre mascarpone facut in casa si daca ti-a iesit?

Cum gatesti corect lintea. Cele mai bune sfaturi

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.