Cum faci piureul perfect

mashed-potatoes-439976_960_720

Piureul este una dintre cele mai gustoase si mai simple preparate. Stie sa-l faca oricine, dar perfect il vor prepara doar cei care stiu aceste secrete, tot atatea trucuri pentru a face piureul perfect.

♠ Foloseste legume combinate. Secretul este proportia. Combina cartofii clasici cu pastranac, sau cu telina, sau pur si simplu combina mai multe soiuri de cartofi clasici si adauga un cartof dulce. Rezultatul este cu totul si cu totul inedit. Nu omite sa combini cartofii cu napi. O solutie foarte interesanta este combinatia intre cartofi si naut (fiert, in conserve, se gaseste in magazine) sau cu boabe de fasole rosie ori alba (fierte, in conserve in magazine).

♠ Nu taia cartofii pentru piure in bucati mici. Daca ii tai mici, vor retine mai multa apa. Pe masura ce ii tai, pune-i intr-un vas cu apa rece pentru a nu se decolora.

♠ Nu face piureul cu instrumentele gresite. Scurge apa fierbinte ramasa, adauga untul si laptele si pune capacul la loc. Cartofii calzi vor topi untul si vor incalzi laptele. Lasa sa stea intre trei si cinci minute, apoi paseaza cu furculita sau cu aparatul manual pentru piure. Niciodata cu mixerul.

♠ Adauga in piure sare si nucsoara. Rezultatul este incredibil. O alta solutie este un catel de usturoi. Fabulos o sa fie un piure simplu, facut din cartofi de doua feluir aromat cu frunze de busuioc. Merge perfect!

♠ O combinatie uluitoare din punct de vedere al gustului este un piure cu un amestec de legume. Combina cartofii cu o jumatate de conopida si doi morcovii. Pune morcovii taiati in bucati mari in apa cu sare. Cand clocoteste apa lasa-i sa fierba 5 minute. Apoi pune cartofii si continua sa fierbi, alte 5-7 minute. La final adauga conopida, acopera si fierbe alte 5 minute. Scurge apa, pune o bucata de unt si lapte. Acopera si lasa totul sa stea la oc cald 5 minute. Paseaza. Pune sare, piper, nucsoara si verdeata proaspata. Rezultatul este incredibil!

 

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.