Cum folosesti ceaiul verde si negru in casa

Ceaiul verde si negru este o excelenta sursă de antioxidanti iar consumul lui constant este un beneficiu pentru sanatate din mai multe motive: este o foarte buna sursa de antioxidanti, inlocuieste cafeaua,  stimuleaza sistemul imunitar, este tonic si revigorant. Dar asta nu este tot.

Află alte utilizari ale ceaiului verde si negru pentru casa ta.

Curata geamuri si oglinzi. Ceaiul verde concentrat si frunzele sau plicurile de ceai utilizate elimina foarte bine amprentele de pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamul cu un plic umed sau curata geamurile cu o solutie rezultata din parti egale de ceai verde concentrat si alcool.

Curata vasul de toaleta. Mai multe plicuri folosite de ceai verde se pun in vasul de toaleta si se lasa peste noapte. Umezește-le cu apa fierbinte inainte. Poți folosi plicuri intregi sau poti sa le desfaci sa faci din continut o pasta pe care să o pensulezi pe interiorul vasului de toaletă. Ceaiul elimina petele imposibil de curatat. A doua zi doar tragi apa. Astept sa-mi spui ce parere ai de rezultat! Daca nu esti multumita, cheama-ma si curat eu. Pe cuvant!

Cum folosesti ceaiul verde si negru in casa

Curata covoare. Freaca cu delicatete un covor vechi (bine aspirat) cu un burete inmulat in ceai verde in care ai desfacut si continutul unui plic de ceai. Lasa ceaiul sa actioneze 10-15 minute, apoi aspira. Culorile se vor improaspata in mod uluitor, iar petele vechi o sa dispara. Stropeste covoarele persane cu ceai verde concentrat, iar după vreo două ore, aspiră. Diferenta este remarcabila.

Curata parchetul. Ceaiul negru este ideal pentru a curata parchetul de culoare inchisa, iar cel verde pentru podele din lemn de culoare deschisa. Taninuri din ceai dau stralucire si culoare podelelor din lemn de esenta tare. Curata parchetul cu o carpa moale pe care ai inmuiat-o in ceai neverde sau negru, foarte concentrat. Lasa parchetul sa se usuce in mod natural.

Curata mobila. Prepara un ceai foarte concentrat din zece pliculete de ceai vede sau negru la o cana de apa. Lasa se se infuzeze circa o ora. Solutia rezultata este foarte buna pentru a curata mobila pretioasa, veche, lacuita cu lac natural. Taninul din ceai improspateaza culoarea naturala a lemnului, acopera zgarieturile fine si indeparteaza foarte eficient petele de grasime. Inmoaie o carpa moale in ceaiul foarte concentrat, freaca mobila si sterge apoi cu o carpa moale si uscata.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.