Cum folosesti resturile de sapun

Resturile de sapun nu se arunca ci se refolosesc, nu neaparat pentru a face economie ci pentru ca sunt foarte utile.

Iata cele mai bune intrebuintari pentru resturile de sapun.

Daca resturile de sapun provin de la sapunuri naturale, acestea sunt cu atat mai pretioase, iar reutilizarea este obligatorie.

Cea mai simpla solutie este sa pui resturie de sapun in apa. Circa 200 de mililitri de apa pot dizolva doua-trei resturi de sapun. Adauga o lingura de glicerina si vei avea un bun sapun lichid.

resturi de sapun (1)

Solutia poate fi amestecata cu alcool si folosita pentru indepartarea afidelor sau a daunatorilor din gradina ori de pe plantele din casa.

Pune resturile de sapun in interiorul unei manusi de spalat. Fa un buzunar in manusa, buzunar care sa se poata inchide cu un fermoar sau pur si simplu il cosi cu ata. Rezulta un burete care face spuma din interior, extrem de util la spalatul copilului.

Cele mai bune solutii pentru pete

Taie coaja de sapun in bucatele mici sau da-l prin razatoare. Presara fulgii peste plantele din gradina sau din casa si acestea vor fi ferite de atacurile daunatorilor.

Tine resturile de sapun in trusa de cusut. Il poti folosi pentru a trasa linii de croitorie pe tesaturi, fiindca urmele sale se curata mult mai usor decat cele de creta.

Sursa foto: pixabay.com

One comment on “Cum folosesti resturile de sapun”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.