Cum organizezi corect frigiderul

Pare o chestiune de la sine inteleasa modul in care organizezi frigiderul, nu? Dar, dupa ce vei citii toate aceste recomandari vei intelege unde gresesti si cum trebuie sa organizezi corect frigiderul. Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider. Iata detaliile!

◊ Nu mai pastra laptele in raftul de pe usa frigiderului si nu mai puneti painea pe frigider!
◊ Pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.
◊ Pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita.
◊ Pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.
◊ In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, este bine sa pastrezi verdeturile, legumele si unele fructe. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

◊ In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.
◊ Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator.
◊ Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.
◊ Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului. Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.
◊ Temperatura in frigider trebuie mentinuta la 4 grade Celsius, iar in congelator la aproximativ -17 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.