Cum poti sa reabilitezi placile de faianta

Cum poti sa reabilitazei placile de faianta (2)

Te-ai gandit ca in loc sa schimbi placile de faianta din baie si bucatarie le poti schimba complet infatisarea? Iata cateva idei si solutii practice prin care poti sa reabilitezi placile de faianta.

Placile de faianta sunt foarte practice si sunt cea mai buna solutie pentru bucatarie (cel mai bine partial) si pentru baie. Proprietatile pe care le au placile de faianta – rezistenta, functionalitate si durabilitate, pun deseori pe planul doi aspectul lor, dar acest detaliu poate fi mult imbunatatit sau chiar complet schimbat fara sa inlocuiesti placile de faianta vechi.

Prima solutie si cea mai buna prin care poti sa reabilitezi placile de faianta este vopsirea lor. Aceasta metoda poate fi aplicata doar in zonele cu umiditate redusa, zona cabinei de dus si cea de deasupra cazii nu se preteaza pentru aceasta adaptare.

Pentru rezultate optime placile trebuie foarte bine curatate, cele crapate trebuie chituite, iar rosturile dintre placi trebuiesc schimbate sau curatate foarte bine. Indepartarea depunerilelor de grasime, de calcar, a detergentului, a prafului si a mucegaiului trebuie facuta cu meticulozitate. Suprafata placilor trebuie frecata bine cu un material abraziv pentru a creste aderenta vopselei si pentru a indeparta crapaturile superficiale.

Ulterior se aplica un strat subtire de grund, care poate respecta organizarea si desenul fliselor, sau poate crea unul nou cu benzi aderente. Dupa ce grundul, care trebuie aplicat uniform si in strat foarte subtire, se usuca bine si se aplica vopseaua. Vopseaua trebuie sa fie una special creata pentru suprafetele lucioase, neaparat pe baza de ulei sau de latex.

Cele mai potrivite sunt cele pe baza de ulei. Vopselele pe baza de latex, care desi se intind foarte bine si arata frumos sunt mai sensibile la zgarieturi.

O alta cale prin care poti sa reabilitezi placile de faianta este aceea de a aplica autocolant cu model floral sau geometric pe cateva placi in zona pe care doresti sa o scoti in evidenta. Marimea, culoarea si modelul ales tine de imaginatia fiecaruia, de preferinte si de stilul de design interior al incaperii.

Curata cada in cinci pasi. Trucuri si solutii

La aplicarea foliei adezive trebuie evitate golurile de aer pentru a rezista cat mai mult timp. Oricum solutia nu este una de foarte lunga durata, dar faianta va arata cu siguranta bine si frumos cel putin doi ani, daca este corect aplicata. Mai trebuie spus ca folia adeziva folosita pe intreg peretele este mult mai rezistenta si mai durabila decat cea aplicata pe suprafete mai mici.

Sutsa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.