Cum refolosesti…

Studiaza aceste imagini. Te vei indragosti de ideile acestea si vei sti cum refolosesti unele din obiectele vechi, inutile sau care nu-ti mai folosesc din casa. Ceea ce este remarcabil la solutia de a refolosi este ca rezultatul – prin ideile noastre, este incantator, practic, iar proiectele se pot realiza foarte usor.

Cum refolosesti... (2)

Un sucitor vechi este suportul nou pentru prosoapele din bucatarie. Este usor de folosit si se poate fixa in orice loc. Ai nevoie de cleme, un sistem de prindere si o surubelnita.

Cum refolosesti... (3)
Platourile cu picior sunt foarte elegante. Sunt decorative, sunt practice si foarte moderne, iar transformarea unor piese vechi – un pahar si un platoru, inutile este foarte simpla. Poti folosi si bomboniere cu picior si pahare fara pereche. Trucul este ca piciorul sa fie din sticla iar platoul proportional cu gura paharului pentru a avea stabilitate. Pahare de dimensiuni diferite si platouri diferite pot fi asezate unele peste altele si poti avea platouri cu picior cu doua etaje. Tocmai combinatia de materiale si evidenta refolosiri unor piese desperecheata le da farmec. Iti trebuie un lipici bun, care sa fie special pentru sticla si portelan. In rest este foarte simplu. masoara fundul platoului si stabileste centrul astfel incat sa fie in echilibru. Aceasta este singura conditie. In rest este foarte simplu, iar rezultatul perfect. Eu as aseza aceste platouri cu picior in bucatarie si pe masa.

Cum refolosesti... (4)
Aceasta combinatie este pe principiul platourilor cu picior din pahare si farfuri vechi. Combinatia este adorabila, simplu de realizat. Ceea ce ai nevoie este un suport de lemn (de la orice centru de tamplarie). Tot lipiciul este cel care face in final toata treaba. Curata bine vasele de tabla, eventual fa-le o baie in ulei si indeparteaza toate urmele de rugina. Pastreaza patina pentru ca este detaliul care le da farmec. Poti aseza in partea de sus ce vrei tu: un ceainic vechi, o vaza sau orice poate fi refolosit.

Cum refolosesti... (1)
Ultima solutie din seria de idei cum refolosesti este cea mai inspirata. Capacele de portelan sunt obiecte aparent inutile.  In fapt pot sa fie si foarte decorative si foarte practice. O placa de lemn fixata in perete este tot ce-ti trebuie. Investitia este minima. Un lipici bun la toate este cel care finalizeaza proiectul. Aseaza capacele in asa fel incat sa le poti utiliza, fie pentru a tine obiecte, fie pentru agatat.

Sursa foto: architecturendesign.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.