Cum scapi de furnici

ants-752032_960_720

Furnicile sunt niste insecte simpatice, inteligente pe care le poti privi cu admiratie si de la care ai ce invata, dar daca iti intra in casa sau te necajesc afara in gradina, furnicile nu-s binevenite. Cum scapi de furnici in mod natural, fara chimicale?

Masuri preventive

Curata bine in casa si evita sa lasi firimituri de mancare. Tine mancarea animalelor de companie intr-un vas secundar cu apa. Du gunoiul de doua ori pe zi si lasa cosul de gunoi golit si spalat seara. Izoleaza gaurile cu silicon. Acestea sunt masuri preventive.

Iata si metodele care sa te ajute sa scapi de furnici.

Otet de mere. Proprietatile antifungice si antiinsecticide ale otetului ajuta la eliminarea musuroaielor de furnici. Furnicile se hranesc cu ciuperci pe care le cresc in musuroi. Toarna otet sau pulverizeaza otei in musuroi. Sterge podele cu o carpa inmuiata in apa si otet.

Piper negru macinat, scortisoara, foi de dafin macinate. Fie le combini in solutii cu apa si torni in musuroi, fie presari piper/scortisoara/dafin macinat in locurile pe unde trec frunicile. Si pudra de usturoi este utila si sarea de bucatarie, dar mai ales sub forma de saramura turnata in musuroi.

Fa un ceai foarte concentrat din menta proaspata. Pune in acesta si un ardei iute. Pune ceaiul intr-un pulverizator si acopera cu o pelicula locurile prin care trec furnicile. Pune menta la intrarile in casa si in colturile geamurilor.

Apa fierbinte. Este un demers sadic dar eficient. Toarna apa clocotita in musuroi si repeta operatiunea zi dupa zi, vreme de 10 zile. Circa un litru-doi de apa clocotita sunt suficiente.

Pudra de cafea, sau si mai bine cea de ness indeparteaza furnicile. Presara pe drumul lor sau pune in apa.

Acidul boric. Amestecat cu zahar si apa, aplicat in zonele cu furnici, le omoara.

Pudra de talc cu aroma de menta sau talcul pentru bebelus presarat in jurul furnicarului este util. Pudra pentru bebelusi mai poate functiona si atunci cand vreti sa eviti patrunderea furnicilor in casa, pentru ca insectele nu vor escalada praful.

Castravetii, feliile de lamaie, sucul de lamaie sunt si ele solutii bune care tin furnicile la distanta. Pudra de detergent, detergentul de vase, razatura de sapun sunt si ele eficiente, in functie de situatie si de locul in care pot fi folosite.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.