Cum se aleg pernele

Cum se aleg pernele

Este foarte important sa stii sa alegi pernele pentru ca o perna buna poate face diferenta intre un somn sanatos si odihnitor si o noapte de chin. Foarte putini stiu ca nu orice perna s epotriveste oricui, detaliul care face diferenta fiind stilul tau de dormit, iar perna ideala se alege in functie d estilul tau de a dormi!

Pernele nu doar iti influenteaza calitatea somnului, dar au impact si asupra felului in care te odihnnesti. A folosi o perna gresita este calea cea mai sigura care duce la probleme serioase ale coloanei vertebrale, la dureri de cap, dureri de gat, amorteala umerilor si bratelor si la disconfort general.

Pernele bune permite sistemului osos sa se relaxeze si contribuie la atenuarea presiunii in zonele proeminente ale corpului. Pernele ideale trebuie sa permita gatului sa se curbeze la fel ca atunci cand stai in sezut sau in picioare. Daca aceasta este prea mare si gatul sta anormal, muschii umerilor si gatului se vor incorda. Si daca este prea mica muschii vor fi tensionati. Coloana vertebrala cervicala trebuie sustinuta corect de perna, iar perna ideala trebuie sa ajunga la nivelul umerilor si sa umple scobitura formata intre cap si umeri.

Ia in calcul toate aceste detalii cand alegi perna pe care dormi si este foarte posibil ca toata viata ta sa se schimbe in bine!

  • Expertii spun ca e bine sa iti schimbi pernele o data in fiecare an si jumatate.
  • Daca dormi pe spate foloseste pernele subtiri, pentru a nu sta cu capul in piept. Cele mai bune au si o mica scobitura care face ca gatul si capul sa stea in pozitia fireasca.
  • Ia in considerare o perna cervicala, care va oferi un sprijin suplimentar pentru gat.
  • Daca dormi pe o parte, ai nevoie de o perna mai ferma, care sa umple distanta dintre ureche si umarul pe care dormi.
  • Daca dormi pe burta, cauta o perna foarte subtire. Chiar daca nu simti nevoia sa pui o perna sub cap, incearca sa pui una sub burta, pentru a evita durerile de spate.
  • Cand alegi pernele respecta dimensiunea ideala si tine cont de umplutura. Dimensiunea pernelor de pat trebuie stabilita in functie de marimea patului si de pozitia in care dormi. Pernele clasice pentru pat au forma unui patrat sau a unui dreptunghi, cu dimensiunea de 50×70 sau 70×70 cm.
  • Pernele umplute cu material natural (pene si puf), ofera mai mult confort, tin mai mult la uzura si sunt maleabile. Pernele cu pene ofera mai mult suport si rezistenta, dar sunt mai putin moi si pufoase decat cele din puf. Desi destul de costisitoare, pernele umplute cu puf de buna calitate pot rezista pana la 10 ani.
  • Pernele sintetice si din poliester sunt in general solide. Aceste perne sunt de multe ori modelate pentru a oferi suport anumitor parti ale corpului. Pernele sintetice sunt mai putin costisitoare decat cele din puf, dar se uzeaza mai repede. Trebuie inlocuite la fiecare doi pana la patru ani, sau ori de cate ori isi pierd forma si se turtesc.

Pentru binele si sanatatea ta tine perna pe care dormi in aer curat si in bataia soarelui, cateva orie, cel putin o data pe saptamana!

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.