Cum se alege o patura buna

Cum se alege o patura buna

Daca ai in plan sa cumperi noi pleduri si paturi tine cont de cateva sfaturi. Aparent nu este o mare diferenta intre pleduri si paturi, dar in fapt sunt produse diferite. Pledurile sunt mai mici si mai subtiri decat paturile. De regula pledul este facut dintr-o tesatura deasa si usoara, spre deosebire de patura care este mai groasa, mai mare si mai grea decat un pled. In plus, o patura buna poate fi imbracate in cearcefuri, la fel ca si o plapuma, in timp ce pledul are in buna masura si un rol decorativ si esetic.

Daca folosesti o patura de calitate consumul de energie in casa scade, pentru ca  poti reduce intensitatea surselor de caldura noaptea si seara. O patura buna este mereu realizata din materiale naturale: par de camila, lana, sau combinatii de materiale naturale, in timp ce pledurile pot sa fie si din materiale sintetice, cu bune proprietati termice.
Grosimea si greutatea sunt elemente esentiale pentru o patura buna, dar nu criterii obligatorii pentru calitatea lor.
O patura groasa nu este neaparat si calduroasa, calitatea materialelor fiind cea care face diferenta.

Cele mai bune paturi sunt pufoase si usoare, pentru ca retin mai bine caldura. Materialele cele mai potrivite sunt microfibrele care formeaza o umplutura voluminoasa si usoara. Culoarea si aspectul pledurilor este foarte important pentru ca sunt elemente esentiale in decorul din casa toamna si iarna.

Cele mai bune pleduri si paturi sunt cele care respira si reactioneaza la temperatura corpului. Ideale sunt cele din lana, par de camila, sau fibre naturale. Fibrele sintetice neutre sunt ideale pentru persoanele care au reactii alergice, din categorie facand parte cele cu microfibre. Cand vorba despre paturi pe langa materialul ales esentiala este si dimensiunea acestora. Ideal este ca acestea sa depaseasca dimensiunea patului cu un lat de palma pe fiecare laterala daca sunt pentru doua persoane. Dimensiunile ideale sunt 140 x 200 pentru cele destinate unei persoane si de 200 x 200cm, pentru un pat dublu. in cayul pledurilor acestea pot sa fie si pentru o singura persoana, iar aspectul lor este un element esential.

O patura moale, in culori dulci si pastelate face toamna si iarna in casa mult mai placute si mai calde si poate sa contribuie chiar si la binele starii tale psihice, prin senzata de confort pe care o ofera.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.