Cutii de lemn. Ce poti face cu ele

Boxes products storage

Ce poti sa faci cu niste  cutii de lemn? Multe! Totul depinde de indemanarea si de imaginatia ta! Poti face un spatiu de depozitare in dormitor sau orice vrei tu plecand de la ideea noastra.

Ai nevoie de cutii de lemn identice doar daca nu vrei sa le vopsesti. Daca le colorezi in aceeasi culoare sau in culori diferite, nu mai sunt necesare lazi de lemn identice. Lazile de lemn trebuie foarte bine prelucrate inainte. In primul rand trebuie sa fie in perfecta stare, trebuie spalate (pur si simplu in apa rece cu detergent si cu peria, dupa care le lasi la soare sa se usuce – nu, nu se crapa, pentru ca nu le lasi sa se imbibe cu apa, operatiunea de spalare fiind cat se poate de rapida).

Wall storage

DIY: Strategie pentru dulapul din bucatarie

Chiar daca nu sunt identice, uniformizarea cu vopsea pentru aceste cuti de lemn este necesar doar daca sunt patate si foarte diferite. In rest o buna parte din farmecul proiectului sta tocmai in faptul de a lasa se vada din ce este realizata structura.

Cutiile de lemn trebuie curatate, slefuite si verificate bine la incheieturi. Eventual trebuie incleiate din nou, batute in cuie si sporita rezistenta. Le poti lacui mai ales daca nu le vopsesti. Daca ai decis sa vopsesti, trebuie date cu vopsea alba, lasate la uscat apoi colorate. Forma finala o sa fie incantatoare, iar culorile extrem de frumoase. Cel mai bine este sa folosesti vopsea pe baza de ulei, pentru ca lemnul din care sunt facute aceste lazi de lemn este unul natur, care se preteaza bine pentru aceast tip de vopsea. Etapa urmatoare tine de disponibilitate si se bazeaza pe imaginatie, este influenteata de spatiul pe care il ai la dispozitie si scopul urmarit.

cutii de lemn

DIY: Coltul cu fotografii, pe perete

Poti aranja aceste lazi de lemn simetric sau asimetric. Asa ca aranjeaza-le unele peste altele, alaturi sau combina. Captuseste fundul acestor lazi de lemn cu impletituri din paie, cu panza, sau cu orice crezi tu ca se potriveste si-ti place. Fixatul in perete al acestor lazi de lemn se face fie cu suruburi, fie folosind cuie. Depinde in buna masura de structura peretelui, dar si de ceea urmeaza sa asezi in acest spatiu de depozitare.

Sursa foto: hepta.ro

One comment on “Cutii de lemn. Ce poti face cu ele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.