De ce sa folosesti albastru pentru decorarea casei?

Albastru pentru decorarea casei este una dintre cele mai bune, mai practice si mai placute solutii, atunci cand vine vorba de cromatica. Nu spune nimeni sa-ti pictezi casa doar in albastru pe interior, dar albastru este una din culorile pe care trebuie sa le iei in calcul.

albastru (1)

De ce albastru? Albastrul este, conform codului culorilor, o culoare care induce calm, ce simbolizeaza unitate, armonie si incredere, este culoarea care inspira siguranta si ordine. Despre albastru se mai spune ca este culoarea care scade tensiunea arteriala si reduce senzatia de foame. Despre albastru se mai spune, in functie de tonul si intensitatea culorii, ca este reconfortant, relaxant si ca are capacitatea de a fi o culoare extrem de versatila.

Cum utilizezi albastrul? Albastru este o culoare polivalenta cu zeci de nuante si tonuri. Albastru poate sa fie culoare de accent sau culoare dominanta. Iata cateva idei pentru a include albastrul in decorarea casei.

albastru (2)

Albastrul da dinamism si personalitate decorului. De obicei, nuantele de albastru utilizate in decorarea incaperilor sunt calde, pale si subtile, dar asta nu inseamna ca nu poti depasi aceste limite, dovedind indrazneala si utilizand accente tari de culoare. Albastrul dulce este util in camerele mici, in timp ce tonurile tari de albastru sunt recomandate pentru camerele mari si neaparat luminoase. Nu uita ca albastrul in decorarea casei vine cu nuante asociate de indigo, safir, albastru marin si albastru electric.

Camera de zi este cea care se preteaza cel mai bine pentru a fi decorata in albastru. Albastrul in decorarea casei poate sa mearga pana acolo incat sa folosesti monotonia cromatica si sa utilizezi aceeasi culoare in nuante diferite pentru toata camera. Este inspirat, relaxant si mereu confortabil. Albastrul este o culoare rece asa ca o sa-ti induca senzatia de racoare vara, dar se poate incalzi repede cu cateva tuse tari de culoare, astfel ca iarna nu o sa-ti fie frig intr-o camera albastra.

albastru (3)

Albastrul da un aer regal si luxos incaperi. Evident accentele de styling trebuie alese cu grija. Daca folosesti tonuri de cupru sau auriu este perfect, iar scopul “regal” a fost atins. Toate tonurile de albastru merg foarte bine cu nunate metalice lucioase fie ca este vorba despre detalii (abajururi sau elemente de decor), fie ca este vorba despre materiale si tesaturi (matase).

Dormitorul albastru – In dormitor tonurile de albastrul pot face adevarate minuni, mai ales daca este combinat cu nuante complemantare: rosu, violet sau negru metalic. Locul devine calm, relaxat si foarte confortabil fara sa fie lipsit de patima si energia de care o camera de odihna are nevoie, din cand in cand.

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “De ce sa folosesti albastru pentru decorarea casei?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.