De ce sunt ideale lampile solare de gradina

Iluminarea spatiului exterior casei este necesara din mai multe motiv, iar solutia cu lampi solare de gradina este una dintre cele mai bune alegeri.

Avantajele utilizarii lampilor solare de gradina este evident: lumina, fara consum de energie electrica si – mai ales – faca costurile pe care le presupune o retea electrica pentru lampi de gradina (sapaturi, izolatii, stalpi, fire si altele).

Lampile solare functioneaza si vara, si iarna, le poti instala in orice colt din gradina vrei, le poti muta, se integreaza foarte usor in decorul din gradina, dar pot fi folosite si pe terasa sau pe balcon, pot lumina alei, zone de parcare si alte spatii exterioare.

lampi solare de gradina (1)

Un detaliu foarte important, care trebuie luat in considerare in cazul acestor lampi solare de gradina este faptul ca sunt ieftine, durabile si in zeci de modele si variante. Exista lampi solare de gradina din metal, lemn, sticla, dar si lampi solare decorative, iar fiecare model se potriveste unui tip de decor, conform stilului si gustului tau.

Exista multe si diferite modele de lampi solare de gradina, de la pitici decorativi, la torte, de la bile decorative, la  “pietre” care pot lumina o alee, de la sisteme amplasate la nivelul solului, pana la instalatii care se pot fixa la inaltime. Nu ai cum sa nu gasesti modelul pe care il cauti.

Principiul de functionare este simplu. Toate aceste lampi solare de gradina au un mic panou solar care capteaza energia soarelui in cursul zilei si o transforma in lumina electrica utila noaptea. Toate aceste lampi solare de gradina dispun de un acumulator reincarcabil si un led. Se amplaseaza in locul in care vrei, nu necesita alimentare la retea si rezista foarte bine la diverse conditii meteorologice, nu au nevoie de intretinere, iar unele modele pot fi programate sa  porneasca si sa se opreasca automat.

Intensitatea luminoasa a acestor lampi solare este direct proportionala cu puterea panaoului solar, cu performantele de stocare ale acumulatorului si cu puterea becului, in medie autonomia lor fiind de 10-12 ore.

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “De ce sunt ideale lampile solare de gradina”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.