Detalii impresionante pentru bucatarie

Inainte de a reamenaja si redecora in bucatarie, inspira-te din proiectele reusite ale designerilor de interior. Citeste cateva reviste de profil, acceseaza cateva siteuri de design si amenajari interioare si priveste aici cateva imagini care iti demonstreaza, in culori vii, cum ar putea arata bucataria ta.

As seen on Kitchen Cousins, a beauty shot of the Registe kitchen with orange and gray kitchen cabinets.

Iata care cateva detalii impresionante pentru bucataria ta

Joaca-te cu formele geometrice

Faianta din bucatarie este instrumentul perfect prin care te poti juca in voie cu formele geometrice. Renunta la faianta obisnuita si banala si alege modele cu forme deosebite, care sa-ti permita sa creezi patternuri jucause pe peretii bucatariei tale. Daca faianta are o culoare puternica, patternurile trebuie sa fie triunghiulare sau patrate, insa atunci cand faianta are culori neutre, acestea pot fi foarte jucause, fara sa para coplesitoare.

Joaca-te cu patternurile de culori in spatiile mici

Pentru cei mai multi oameni, bucataria este locul nuantelor neutre, insa prea mult alb, bej sau gri reprezinta o sansa pierduta de a transforma un spatiu banal intr-un loc fabulos. Poti introduce, spre exemplu, elemente rustice pe peretele aflat deasupra si langa aragaz. Faianta cu modele traditionale va fi mult mai usor de intretinut, iar petele de ulei nu vor fi la fel de vizibile ca in cazul faiantei albe.

Creeaza un perete de accent

Pentru a oferi spatiului mai multa personalitate, creeaza un perete de accent. Nu ai nevoie de tablouri sau de fotografii, ci doar de vopsea. Alege un perete in bucataria ta (spre exemplu, peretele unde se afla usa) si zugraveste-l intr-o culoare de contrast cu restul bucatariei.

Vignettes

Transforma zona in care mananci intr-un loc foarte confortabil

Dincolo de utilitatea sa practica, bucataria trebuie sa fie si un loc unde te poti relaxa dimineata, la cafea, sau seara, dupa o zi obositoare de munca. Daca spatiul iti permite, cumpara un coltar de bucatarie foarte confortabil si bucura-te de fiecare clipa petrecuta in cea mai importanta incapere a casei tale.

Lumina este foarte importanta

Nu ignora sursele de iluminat atunci cand redecorezi bucataria. Pe langa sursa principala de iluminat, care poate fi o lustra obisnuita sau o lustra cu trei spoturi directionate, monteaza cate o sursa de iluminat deasupra chiuvetei din bucatarie si deasupra mesei la care mananci. In plus, monteaza si un variator de lumina. Atunci cand gatesti, lumina poate avea intensitate maxima, iar atunci cand stai cu prietenii de vorba in bucatarie, lumina poate avea o intensitate mult mai slaba, pentru a crea senzatia de intimitate, care stimuleaza conversatia.

Trucuri in bucatarie. Cele mai bune
Sapte obiecte inutile in bucatarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.