DIY: Coltul cu fotografii, pe perete

Fotografiile de familie sunt comorile familiei. Amenajarea coltului cu fotografii este una dintre cele mai bune cai prin care poti da viata case, camerei si poti personaliza, in general, casa. Amenajarea pentru coltul cu fotografii poate fa fie din seria solutiilor comune – poze inramate, asezate pe polite, pe rafturile bibilotecii sau pe nopteiera, sau poate sa fie inedita, spectaculoasa si o solutie de decor in sine pentru casa.

Iata in cativa pasi Cum amenajezi dupa acest model coltul cu fotografii.

coltul cu fotografii (1)

Alege fotografii de calitate. Apeleaza la serviciile unui profesionist si editeaza pozele. Evident o poti face singur daca te pricepi. Transforma pozele in imagini alb negru (sau sepia) pentru a creste impactul vizual.

Alege coltul cu fotografii. Poate sa fie un perete din camera de zi, un colt intr-un hol de trece, casa scarilor, holul de la etaj, din zona de relaxare, dormitorul sau camera de lucru din casa. Evita holul de la intrare, bucataria, camera copilului.

Tapeteaza peretele cu tapet negru lucios pentru imapact vizual puternic. Poti sa folosesti si vopsea pentru pereti. Trebuie sa fie o vopsea lucioasa. Tapetul este cea mai buna solutie pentru irizatiile si volumul pe care il confera spatiului.

Fiecare fotografie trebuie taiata la aceeasi dimensiune. Fotografiile trebuie plastifiate si bine lipite pe un suport de circa jumatate de centimetru grosime (plastic, lemn), pentru a contura si defini expozitia.

Masoara cu atentie si fixeaza simetric fotografiile. Combinatia ideala este de de trei siruri verticale cu cinci fotografii, unele sub altele pe rand. Poti merge si pe varianta cinci-sapte sau trei-sapte.

Spor la treaba!

Sursa foto: pixabay.com

2 comments on “DIY: Coltul cu fotografii, pe perete”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.