DIY: Consola suspendata

consola suspendata

Ideea este superba, iar punerea ei in practica este foarte simpla. Consola suspendata isi gaseste loc oriunde in casa. Poate sa fie o excelenta noptiera, un element special de decor in hol, o idee originala pentru terasa sau o solutie speciala pentru camera de zi.

Consola suspendata se poate face din mai multe materiale, dar noi ne-am oprit la lemn simplu, foarte putin prelucrat. Lemnul il poti gasi usor, mai ales daca ai pe cineva care foloseste lemne de foc. Ai nevoie de o drujba buna care sa te ajute sa tai pe lung sau oblic un bustean mai gros pentru a obtine o placa de lemn de circa cinci centimetri grosime.

Placa trebuie putin finisata, slefuita pe ambele fete cu hartie abraziva si lacuita de doua-trei ori. Luciul face parte din farmecul acestei console si este o masura de siguranta necesara pentru lemn. Poti sa folosesti si bait daca vrei, care va schimba culoare placii de lemn, dupa cum poti sa o vopsesti in orice culoare vrei.

consola suspendata (2)

Cu un burgiu bun nu e deloc complicat sa faci trei sau patru gauri in colturile placii. Foloseste sfoara groasa pe care o treci prin aceste gauri. Un capat se innoada, celalalt va fi agatat in tavan de un carlig. Rezistenta carligului depinde de greutatea placii si de ceea ce vei pune pe ea. Un cui bagat in perete cu un pistol pneumatic este suficient pentru o placa de 0,75/0,30 m. Leaga cele patru sfori de cuiul din tavan si gata.

 

Consola ta suspendata este gata!

 

Sursa foto: 79ideas.org/

One comment on “DIY: Consola suspendata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.