DIY: Felinare de gradina cu lumanari

Lumina calda a lumanarilor, combinata cu frumusetea retro a felinarelor de gradina, clasice sau facute de tine pot transforma gradina din jurul casei, indiferent cat ar fi ea de mica, intr-un loc de poveste.

Felinare de gradina pot fi o mica bucurie. Poti sta afara in noptile de vara, dar la fel de bine si iarna, iar curtea si gradina din jurul casei vor fi accesibile nu doar cand este lumina, ci oricand ai chef.

felinare de gradina (6)

Felinarele de gradina sunt solutii pentru a da viata si culoare gradinii si spatiului verde sau albi din jurul casei, in functe de qnotimp. Noaptea felinarele de gradina pun in valoare si te ajuta sa poti folosi spatiul exterior casei, dar pot in acelasi timp sa evidentieze anumite trasaturi ale gradinii si sa armonizeze spatiul exterior cu arhitectura casei.

felinare de gradina (5)

Poti face extrem de simplu felinare de gradina din cele mai uzuale obiecte: borcane, sticle si cutii de conserve. Foloseste lumanarile pastila, extrem de eficiente, placute si foarte accesibile sau lumanari simple din parafina.

felinare de gradina (4)

Toate aceste felinare de gradina au marele avantaj de a fi accesibile ca pret, eficiente si usor de montat si folosesc numai lumânari. Le poti aseza in orice loc vrei, le poti agata, sunt cat se poate de decorative si foarte prietenoase in ceea ce priveste atat aspectul cat si eficienta. In plus ai marea ocazie de a-ti incerca indemanarea, abilitatile si inspiratia daca te decizi ca le poti face singur.

Cateva sfaturi pentru contruirea de felinare de gradina cu lumanari.

◊ Fixeaza lumanarile pe fundul vaselor de sticla, atunci cand acestea sunt ceva mai mari decat dimensiunea pastilelor-lumanare. O poti face cu nisip sau cu pietris marunt, in care fixezi lumanarea. Agata bine borcanele si asigura-te ca nu vor cadea. Poti sa folosesti sticle colorate sau sa vopsesti cu diferite culori borcanele.

felinare de gradina (2)

◊ Daca folosesti cuti de conserve, gaureste-le pentru a imprastia frumos lumina si vopseste-le ca sa fie estetice si ziua.

◊ Nu omite si nu ocoli felinarele clasice, de moda veche. Sunt foarte simpatice si foarte practice. Poti agata felinarele in cele mai neasteptate locuri.

felinare de gradina (1)

◊  Dat fiind faptul ca folosesti lumanari, deci o sursa deschisa de foc, ai grija ca acestea sa fie sigura si sa nu produca incidente. Nu le lasa niciodata nesupravegheate atunci cand sunt aprinse.

 

Spor la treaba!

 

Sursa foto: pixabay.com/

6 comments on “DIY: Felinare de gradina cu lumanari”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.