DIY: Trei variante de transformare pentru aceiasi comoda banala

1450738191-ikea-chest-of-drawers1

Piesele din lemn masiv realizate de comanda sunt ieftine si exceptionale pentru ca se pot adapta cu foarte putin efort suplimentar la orice amenajare interioara. In plus calitatea lor este cert superioara celor gata decorate din magazine. Tot ce-ti trebuie este sa gasesti un tamplar bun si sa negociezi la sange cu el pretul pentru materia prima si manopera. Rezultatele pot sa fie incredibile pentru ca sunt putini cei interesati de  piese de mobilier nefinisate. Dar tocmai faptul ca sunt nefinisate este punctul initial, esential pentru acest proiect. Iata trei planuri de transformare!

Prima transformare – Vopseste!

1450738337-house-beautiful-6175-preview11

Este relativ simplu ceea ce urmeaza sa faci. Fiecare sertar trebuie vopsit separat. Alege o vopsea pe baza de ulei si alica doua trei straturi lasand timp de uscare intre etape. Vopseste cu negru baza si adauga un sistem de manere din metal sau vopsite in auriu. Aplica, prin pulverizare un strat final de lac. Daca ai abilitatea necesara contureaza cu un ton de alb mai intens zona sertarele folosind un sablon. E complicat, dar merita efortul. Sfat: nu te grabi si lucreaza intr-o camera inchisa dar ventilata pentru a evita urmele inestetice provocate de praf intre doua vopsiri succesive.

A doua transformare – Lipeste!

1450737954-house-beautiful-6099-preview

Iti sunt vecesare cupoane de tapet de buna calitate. Cel de panza sau cel de hartie groasa este cea mai buna solutie. Nu folosi tapet 3D! Fa combinatia cea mai buna de modele si culori in raport cu locul in care vei instala comoda, pentru ca aceasta sa se integreze spatiului.

DIY: Consola suspendata

Lipeste tapetul pe sertare. Vopeste complet dulapul in culoarea dominanta. Ideal este albul, dar daca cupoanele folosite nu au alb, alege culoarea dominanta. la final lacuieste integral dulapul pentru a oferi durabilitate tapetului si pentru a-l proteja de praf si mizerie.

Sfat: mergi pe variante asimetrice. Sunt cele mai bune!

A treia transformare – Ciucuri!

1450738282-chest-with-tassels

Foloseste un tapet 3D, exact dupa principiul de mai sus. Voseste dulapul in culoarea dominanta si aduga ciucuri. Alege mereu o culoare pentru accesorii care sa fie in ton una din culorile secundare din camera. Piesa se va integra in decor, si o sa fie wow!

DIY: Felinare de gradina cu lumanari

Sursa foto: housebeautiful.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.