Flori simbol. Ce semnifica ele

Unele dintre florile foarte cunoscute poarta unele dintre cele mai frumoase simboluri. Iata cateva flori simbol si semnificatiile lor.

Iasomia – Florile acestea atat de frumos mirositoare simbolizeaza puterea vindecatoare a naturii. parfumul iasomiei vindeca durerile d ecap si cameaza anxietatea. Este ideal este sa ai un arbust de iasome in ghiveci si sa-l tii in casa sau pe tereasa.
Galbenele – Se spune despre galbenele ca sunt leacul bun la toate. Adaugate in apa de baie, iti sporesc tonusul si vitalitatea. Uscate si tinute pe pat ori puse sub perna, aduc un somn sanatos si linistit.

Flori cu noroc, flori cu ghinion (3)

Cale – Aceste flori sunt supranumite florile printeselor. Un al simbol este cel al pacii si, prin extindere, florile mortii. Cert este ca aceste flori sunt frecvente in buchetele de mireasa si in ofrandele mortuare.

Flori cu noroc, flori cu ghinion (1)

Tuberoze – O legenda spune ca cine le miroase la ceas de seara, se va indragosti. Tuberozele sunt florile care aduc dragostea iar cine le daruieste isi declara dragostea. O alta legenda spune ca tuberozele te imbata cu aroma lor, la propriu. Sunt florile cele mai populare ale lunii august si septembrie si prin asta se spune ca sunt florile preferate ale Fecioarei Maria, ale caret zile sunt pe 15 august si 8 septembrie.
Busuioc – Folosit in bucatarie ca planta aromatica, busuiocul aduce sanatate, fiind utile pentru multe suferitne digestive. Busuiocul este planta Sfantului Gheorghe. legenda spune ca Sfatul purta o cununa de busuioc cand s-a luptat cu balaurul.

Trandafiri – Dintotdeauna au fost considerati florile iubirii. Trandafirii sunt si florile inimii iar petalele sunt calmante si relaxante musculare.

Flori cu noroc, flori cu ghinion (4)

Iedera – Se spune ca iderea este semnul gandurilor bune. casa cu iedera este mereu vesela si plina de voie buna, una din cauze fiind infuzia de ioni negativi benefici emis de aceasta planta. Iedera poate creste si in interior in ghivece si este exceptional de spornica si foarte decorativa.

Valeriana – Calmant natural si relaxant florile si frunzele de valeriana sunt utile mai ales celor care au probleme cu somnul. Valeriana este simbolul somnului.

Flori cu noroc, flori cu ghinion (5)

Lacramioare – Pe cat de delicate, firave, frumoase si parfumate sunt, pe atat de paguboase se dovedesc a fi daca le punem in buchetul de nunta. Se spune despre ele ca aduc numai lacrimi. leganda spune ca sunt florile din buchetele fetelor care nu vor sa se marite. ped e alta parte sunt simbol al puritatii si al reinnoirii.

Cactus – Se zice ca aceste plante absorb energia negativa din casa, fiind echivalentul vegetal al pisicilor!  O alta superstitie spune ca fetele care au in casa un cactus raman nemaritate.

Sporul-casei – Una dintre cele mai frumoase flori de apartament, sporul casei traieste impreuna cu cei din casa, fiind plina de flori cand in casa e bine si fara flori, in zilele mai rele.

Sursa foto: pixabay.com

3 comments on “Flori simbol. Ce semnifica ele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.